ARHIVA B365

Ipoteză-șoc în cazul elicopterului SMURD prăbușit: „Pilotul făcea ‘valuri’ să se distreze”?

Într-un editorial postat pe ziardecluj.ro, ziaristul Liviu Alexa aduce în atenția publicului o ipoteză incredibilă: elicopterul s-ar fi prăbușit din pricina unei neglijențe a pilotului care voia „să se distreze”.

În materialul postat de Liviu Alexa, acesta menționează: „Pilotul comandor Petre Cătuneanu s-a jucat efectiv cu elicopterul, practică des întâlnită la Constanta. Mai pe șleau, ajuns deasupra luciului de apa de la Siutghiol, Cătuneanu, cu 2000 de ore de experienta pe acel elicopter, a vrut sa ii amuze pe colegii de echipaj si, prin manevre pe care le mai incercase deja, facute prin balansarea elicopterului foarte aproape de luciul lacului, să ridice apa si să facă valuri spectaculoase, „cascadorie” impresionantă pe care, iar ăsta e un alt adevar trist, au mai încercat-o și alții în trecut. Au trecut atâtea zile si nimeni nu s-a întrebat de ce, cu vizibilitate perfectă si cu aparat functional, oamenii aia au căzut în lac. Uite, de aia. În spatele lui Cătuneanu, se afla Ginel Cracanel, cu mai putine ore de zbor, si pe care Cătuneanu vroia să îl impresioneze”.

Acesta continuă: „Surse foarte serioase din SMURD Constanta si ROMATSA m-au asigurat ca ăsta e purul adevar, pe care nu o să îl vedeti niciodată rostit public”.

În 15 decembrie, un elicopter SMURD care se întorcea din misiune s-a prăbuşit în lacul Siutghiol din Constanţa, toate cele patru persoane aflate la bord – medicul Laura Vizireanu (39 de ani), asistenta Gabriela Harton (38 de ani), care era însărcinată, pilotul, comandor Petre Corneliu Cătuneanu (47 de ani) şi copilotul, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel (42 de ani) – pierzându-şi viaţa. Elicopterul transportase un pacient cu embolie pulmonară de la Tulcea la Spitalul Judeţean din Constanţa şi se întorcea de la Aeroportul ”Mihail Kogălniceanu”, unde alimentase cu combustibil.

Sursa: libertatea.ro


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button