ARHIVA B365

Ipoteză șoc despre jaful secolului: Tablourile furate ar putea fi doar niște copii perfecte

Un nou termen de judecată în dosarul tablourilor furate din Olanda are azi loc la Judecătoria Sectorului 3, unde tinerii tulceni acuzaţi de furt şi mama celui considerat creierul jafului secolului se află în boxa acuzaţilor, scrie ziarulring.ro.

Petre Condrat, asistentul lui Cătălin Botezatu, să-şi recunoască fapta, beneficiind astfel de reducerea cu o treime a pedepsei. Surprizele ar putea veni şi dinspre Olanda, de unde se aşteaptă mai multe documente care ar putea aduce lumină nouă în caz: o posibilă responsabilitate a societăţii de pază şi a asigurătorului, dar şi o posibilă complicitate a autorităţilor din România cu cineva… din Olanda. Surprizele însă nu se opresc aici.

Noua „bombă” în acest caz vine de la avocatul Cătălin Dancu, apărătorul lui Radu Dogaru, cel considerat creierul din afacerea „Jaful secolului”. Ipoteza lansată de acesta se referă la faptul că tablourile furate din Olanda ar putea fi nişte copii perfecte, un fel de „sosii” ale capodoperelor acum bine ascunse.

În susţinerea acestei ipoteze aproape incredibile, avocatul Dancu spune: „Cu o zi înainte de furt, când au fost în recunoaştere în muzeu, Radu Dogaru, clientul meu, i-a zis complicelui său: «Bă, ăştea nu sunt tablouri originale! Eu am mai fost în muzee din lume şi n-am văzut ca aici, fără sisteme de securitate, fără camere de filmare (n.r. – în sala presupuselor capodopere), fără paznici noaptea!». Iar clientul meu i-a spus complicelui, atunci când furau, că, potrivit convingerii sale, nu sunt tablouri originale. I-a zis: «Sentimentul meu este că sunt copii perfecte!»”.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button