ARHIVA B365

Ipocrizie politică: Cum au tăiat Consilierii PDL fondurile pentru problema maidanezilor, cu 75%

Mircea Raicu, liderul consilierilor generali PDL și fost viceprimar al Capitalei, a aruncat întreaga vină pentru subfinanțarea Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor, implicit pentru proasta gestionare a problemei câinilor vagabonzi, pe umerii Primăriei Generale. Mai mult, Raicu l-a acuzat pe primarul general Sorin Oprescu de minciună, atunci când acesta a spus că PDL a fost cel care s-a opus unei mai bune finanțări a ASPA:

„A primit pentru ASPA exact atâția bani cât a cerut. Nimeni din fostul Consiliu nu s-a atins de sume la câini, s-a înțeles că este o problemă importantă.” –  a spus Mircea Raicu. 

Realitatea îl contrazice, însă, pe consilierul general PDL: la votarea bugetului pentru 2011 al Consiliului Municipiului București, consilierii PDL au introdus și au votat un amendament prin care au tăiat 75% din bugetul propus de Primăria Capitalei, pentru ASPA. 

Astfel, din cauza consilierilor PDL, bugetul Autorității care se ocupă de gestionarea câinilor fără stăpân a scăzut de la 17,2 milioane de lei (propunerea Primăriei Generale) la 4,2 milioane lei. Și la începutul lui 2011, doar cinci hingheri se ocupau de prinderea câinilor din Capitală. 

Tăierea de fonduri produsă în urma amendamentului PDL s-a produs în ciuda faptului că în luna ianuarie 2011, o femeie fusese deja omorâtă de câinii maidanezi.

PDL București, prin vocea președintelui interimar Adriean Videanu, anunța duminică demisia consilierilor PDL pentru a nu mai gira „incompetenta administrativa a lui Sorin Oprescu.” Reprezentanții PDL București, în mare partea aceiași, în Consiliul General, ca în 2011, nu rostesc însă niciun cuvânt despre rolul jucat în subfinanțarea gestionării problemei.

Totuși, luni, Consilierii PDL s-au răzgândit: Nu demisionează, deocamdată. Soarta Bucureștiului, decisă la Suceava.

Bugetul ASPA in 2009 a fost de 2.929.000 RON
Bugetul ASPA in 2010 a fost de 1.726.000 RON
Bugetul ASPA in 2011 a fost de 4.647.000 RON
Bugetul ASPA in 2012 a fost de 4.288.000 RON 

În 2013, după ce PDL a pierdut majoritatea în Consiliu, Bugetul ASPA este de 18,6 milioane de lei.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button