ȘTIRI

iOS 10 va fi disponibil din această seară. Ce modificări aduce noul SISTEM de OPERARE

iOS 10.  Miercuri, 13 septembrie, la ora 20.00, se dă startul actualizării sistemului de operare care stă la baza a milioane de iPhone-uri şi iPad-uri din toată lumea.

iOS 10, deşi nu vine cu o schimbare de design, aduce câteva noutăţi importante, majoritatea dintre acestea venind chiar din partea aplicaţiilor dezvoltate de Apple. Este prima versiune care va permite utilizatorului eliminarea de pe ecranul principal a aplicaţiilor Apple care nu sunt folosite, o opţiune pe care Apple s-a decis cu mare dificultate să o ofere într-un final, scrie news.ro.

Dezvoltatorii de aplicaţii vor avea acces la Siri, putând integra funcţionalitatea asistentului virtual creat de Apple în propriile aplicaţii. În practică, unele facilităţi, în funcţie de disponibilitatea dezvoltatorilor, vor putea realizate pe baza comenzilor vocale.

Facebook, spre exemplu, ar putea permite utilizatorului să dicteze postările prin intermediul Siri. WhatsApp ar putea permite dictarea şi expedierea mesajelor exclusiv prin comenzi vocale. Scrierea de mail-uri sau funcţii precum trimiterea unui răspuns ori ştergerea unui mesaj în cadrul unor clienţi de mail dezvoltaţi de terţi ar putea, de asemenea, să fie realizate prin intermediul Siri.

iOS 10.  Toate aplicaţiile importante Apple, de la Music şi Photos la Messages şi Maps vor primi binevenitele actualizări ocazionate de o nouă versiune de iOS. Apple Music, de exemplu, va primi un design cu totul nou, în urma numeroasele critici primite în primul an de existenţă, iar iMessage va avea propriul magazin de aplicaţii, ce vor putea fi instalate pentru a extinde funcţionalitatea aplicaţiei de chat dezvoltată de Apple.

Deşi nu este o noutate în materie de smartphone-uri, Raise to wake este o altă facilitate binevenită în iOS 10. Aceasta va aprinde automat ecranul telefonului în momentul în care este ridicat de pe birou sau scos din buzunar, fără a mai fi necesară apăsarea butonului în acest sens.

iOS 10 va putea fi instalat pe toate telefoanele Apple de la iPhone 5 până în prezent şi pe toate tabletele de la iPad Mini 2 şi iPad gen 4 încoace.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button