Ionuț Negoiță, fratele primarului S3, va construi un nou ansamblu rezidențial în zona Pallady. Blocurile vor fi ridicate pe un teren cumpărat de la IKEA

03 oct. 2023
14062 Afișari
Ionuț Negoiță, fratele primarului S3, va construi un nou ansamblu rezidențial în zona Pallady. Blocurile vor fi ridicate pe un teren cumpărat de la IKEA
Ionuț Negoiță, fratele primarului S3, va construi un nou ansamblu rezidențial în zona Pallady. Blocurile vor fi ridicate pe un teren cumpărat de la IKEA | Sursă foto: Agerpres

Ionuț Negoiță, fratele primarului din Sectorul 3 al Capitalei, a început lucrările pentru realizarea unui nou ansamblu rezidențial pe terenuri ce au fost cumpărate de la IKEA. Ansamblul ar urma să aibă circa 720 de apartamente.

Ionuț Negoiță realizează un nou ansamblu rezidențial în zona Pallady

Fostul proprietar al echipei de fotbal Dinamo, Ionuț Negoiță, urmează să realizeze un nou complex rezidențial cu 720 de apartamente. Acesta va fi construit pe două terenuri cumpărate de la retailerul suedez IKEA de către compania Edificia Star Construct, companie ce este controlată indirect de către familia Negoiță, după cum transmite Profit.ro.

IKEA a cumpărat în anul 2014 un teren cu o suprafață de 13,7 hectare. Pe o parte din acesta a fost realizat magazinul IKEA Pallady, iar acum, 15.000 de metri pătrați au fost vânduți către compania menționată anterior.

Familia Negoiță deține alte terenuri aflate în zonă. acestea însumează o suprafață totală de circa 37.000 de metri pătrați. La acest moment, pe terenuri se află hale ce sunt închiriate.

Iată declarația dată de Ionuț Negoiță pentru Profit.ro:

Am început acest nou proiect rezidențial pe baza unui Plan Urbanistic Zonal autorizat deja, în trecut, de IKEA. Construim acum 4 blocuri cu 3 subsoluri dedicate parcărilor și 11 etaje supraterane, ce vor avea un total de 720 de apartamente.

Proiectul a urma să fie finalizat în aproximativ 2 ani, iar costul de dezvoltare este estimat la 35 – 40 de milioane de euro. Ionuț Negoiță a transmis și că ansamblul va fi realizat din capitalul propriu al investitorului.

La acest moment, Ionuț Negoiță se ocupă de gestionarea altor 3 șantiere:

 • Hils Brauner – Complexul este format din 8 blocuri cu peste 1.300 de apartamente,
 • Hils Pallady 45 – Proiectul a fost demarat. Complexul va avea circa 1.200 de apartamente,
 • Ansamblu imobiliar de pe terenul fostelor fabrici Republic și Tubinox – A fost începută construire primelor blocuri.

Comparativ cu anul 2022, vânzările dezvoltatorului au scăzut în 2023 cu circa 40%. Ionuț Negoiță anticipează că această scădere a vânzărilor va continua încă 1,2 ani.

Volumul de antecontracte semnate în ultimele luni a scăzut la jumătate față de anul trecut, ca medie a pieței.

Noi suntem la 60% din cât vindeam anul trecut, dar sunt zone periferice unde vânzările au scăzut cu 80%. Vânzările noastre ar fi scăzut sub jumătate dacă nu ofeream opțiunea ratei la dezvoltator.

Acum, 30% din antecontracte vin prin varianta ratei la dezvoltator. Anterior acestui moment de scădere a vânzărilor, ratele la dezvoltatori aveau o pondere foarte scăzută, de până în 10%“, a declarat Ionuț Negoiță.

Alte ansambluri rezidențiale construite de familia Negoiță

Mare parte dintre ansamblurile de locuințe realizate de către membrii familie Negoiță se află în zona comercială Pallady. Aici există magazine precum:

 • Leroy Merlin,
 • Kaufland,
 • Metro,
 • Auchan,
 • Jumbo,
 • XXXL Lutz,
 • IKEA.

Aproape 4.500 dintre apartamentele realizate de membrii familiei Negoiță se află în această zonă, în ansamblurile:

 • Palladium Residence și Palladium Residence 2 – aproximativ 2.500 de locuințe,
 • Hils Pallady – aproximativ 1.908 apartamente.

În total, familia Negoiță a realizat 6.500 de imobile în București.

De asemenea, tot de bulevardul Pallady, urmează ca familia primarului din S3 să finalizeze achiziția fostei platforme chimice Chimopar. Aceasta cuprinde aproximativ 25 de hectare de teren. Valoarea tranzacției este de 25,6 milioane euro.

Cookies