BAZAR

Ionuț Budișteanu, medaliat cu aur pentru o aplicație care conduce nevăzătorii

Aplicația Phone Eye citește pentru nevăzători și le comunică verbal ceea ce identifică. Astfel, Phone Eye poate să citească numărul autobuzului, să numească alimentele de pe raftul supermarketului sau să spună la câți metri se află școala sau locul de muncă, informează stiri.yahoo.com.

Aplicația poate fi folosită pe mobilele cu sistem de operare Windows și a fost creată de Ionuț Budișteanu împreună cu Maria Stoica, studentă și ea la Facultatea de Matematică și Informatică, din cadrul Universității București.

Invenția le-a adus celor doi studenți medalia de aur la Concursului Internațional de Proiecte Informatice, InfoMatrix 2014, desfășurat zilele trecute.

În cadrul competiției, au fost medaliate un număr de 51 de echipe românești formate din elevi, studenți și profesori coordonatori.

La concursul organizat de o instituție de învățământ privată, în colaborare cu Ministerul Educației Naționale, au participat 255 de echipe din 43 de țări.

Tinerii informaticieni au concurat cu proiecte complexe, la patru categorii, respectiv „Artă Computerizată”, „Short Movie”, „Programare” și „Programare Computerizată”.

România a câștigat 16 medalii de aur, 14 de argint și 21 de bronz.

În urmă cu un an, Ionuţ Budişteanu a câștigat marele premiu al concursul Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF), ce a avut loc la Phoenix, SUA. Românul a fost premiat cu 75.000 de dolari pentru crearea unui model viabil de autovehicul low-cost fără șofer.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button