Ion Țiriac, unul dintre dezvoltatorii imobiliari din Bucureşti cu cele mai mari pierderi

de:
11 sept. 2011
1 Afișari
Ion Țiriac, unul dintre dezvoltatorii imobiliari din Bucureşti cu cele mai mari pierderi

În ultimii doi ani, multe dintre companiile specializate în dezvoltări rezidenţiale au trecut de la profit la pierderi financiare. În Bucureşti , circa 50 de dezvoltatori activi pe piaţa de profil au avut un rulaj de peste 170 de milioane de euro, iar peste 30 dintre aceştia au raportat pierderi financiare de circa 55 milioane euro. În topul dezvoltatorilor rezidenţiali cu cele mai mari pierderi financiare se afla ofshore-urile controlate indirect de catre Ion Țiriac, Masterange România şi Parcul Banatului, firmele spaniole Gea-Prasa, Gea International Development, Fadesa, dar si companii precum Adama, grupul de firme Cooper Beech şi Ferco Investment, scrie Financiarul.

Două dintre companiile imobiliare controlate indirect de către fostul tenisman şi actualul om de afaceri Ion Țiriac şi firmele de origine iberică au avut, pentru al doilea an consecutiv, pierderi record din activitatea de dezvoltare rezidenţială. Astfel, în ultimii doi ani, Masterange România, cunoscută pentru ansamblul rezidenţial Stejarii, a raportat pierderi de peste 58 de milioane de lei. Și firma Parcul Banatului, implicată în dezvoltarea ansamblului Residenz a avut, în ultimii doi ani, pierderi de 22,7 milioane lei.

Majoritatea companiilor de origine spaniolă care a venit în România în pragul crizei a acordat sume mari pentru cumpărarea de terenuri, dar nu au avut ocazia să îşi execute planurile până la final. Printre firmele din sectorul rezidenţial care au înregistrat cele mai mari pierderi se afla subsidiara grupului spaniol Gea-Prasa, care a avut în anul financiar 2010 o cifră de afaceri de 8.415 lei şi o pierdere de 77 milioane lei. Și Gea International Development SRL se află în topul firmelor care au raportat pierderi, cu un declin al afacerilor de 11 milioane de lei în 2010.

Cookies