Ion Rădoi, șeful sindicaliștilor de la metrou, prima reacție în scandalul demolării magazinelor din stații: 1.600 de oameni și-au pierdut locurile de muncă

07 apr. 2021
182 Afișari
Ion Rădoi, șeful sindicaliștilor de la metrou, prima reacție în scandalul demolării magazinelor din stații: 1.600 de oameni și-au pierdut locurile de muncă

Ion Rădoi, șeful sindicaliștilor de la metrou, a reacționat dur miercuri, atunci când a fost întrebat dacă știe câți oameni și-au pierdut locurile de muncă odată cu evacuarea spațiilor comerciale de la metrou. Președintele USLM spune că „în total sunt vreo 1.600 de oameni care lucrau”.

Președintele sindicatului Metrorex, Ion Rădoi, a vorbit, într-o intervenție telefonică la Realitatea Plus, despre scandalul de la metrou în care reprezentanții spațiilor comerciale se certau cu primarul Radu Mihaiu venit să verifice demolările de la Ștefan cel Mare.

Vreo 1.600 de oameni și-au pierdut locul de muncă

Întrebat dacă știe câți oameni și-au pierdut locurile de muncă, odată cu evacuarea spațiilor comerciale de la metrou, președintele sindicatului Metrorex, Ion Rădoi, a declarat că „în total sunt vreo 1.600 de oameni care lucrau. Cu familiile lor, se amplifică.”

„Probabil că le oferă dânșii ceva. Nu vedeți ce grijă au de oameni și de protecție socială? Ei și familiile lor ar trebui să acum să se ducă la Primărie și să nu mai plece de acolo. Să le dea de muncă dacă tot au luat o măsură abuzivă.”, a adăugat Ion Rădoi la Realitatea Plus.

Scandal la metrou

A fost scandal la staţia de metrou Ştefan cel Mare, unde autorităţile au început să demoleze magazinele. Proprietarii de magazine s-au certat cu primarul Sectorului 2 și jandarmii au fost nevoiți să intervină.

Chiriașii vor fi evacuați cu poliția și jandarmeria

Scandalul de la metrou este departe de final. Miercuri dimineața, autorităţile au început să demoleze magazinele de la metrou. Acum o săptămâna, când a avut loc protestul de amploare al angajaților Metrorex, se vorbea despre faptul că tocmai aceste spații comerciale ar fi fost mărul discordiei. La stația Ștefan cel Mare, unde 6 magazine vor fi demolate astăzi. Alte două magazine din stația de metrou Pipera vor fi demontate.

Le-au trebuit autorităților aproximativ două săptămâni pentru a elibera spațiile, deși termenul limita a fost depășit demult.

Principala nemulțumire a ministerului Transporturilor a fost că, ani de zile, magazinele de la metrou au plătit chirii, dar banii au ajuns la firma sindicatului și nu mai departe în conturile Metrorex și ale ministerului. Pe de altă parte, legea prevede clar că Metrorex nu poate încasa bani din chirii.

Cookies