Ion Rădoi nu crede în rentabilitatea metroului: Metrorex ar trebui să majoreze prețul unei călătorii la 50 de lei

11 mai 2021
94 Afișari
Ion Rădoi nu crede în rentabilitatea metroului: Metrorex ar trebui să majoreze prețul unei călătorii la 50 de lei

Liderul de sindicat al Metrorex, Ion Rădoi, a făcut recent o serie de afirmații scandaloase. Potrivit acestuia biletul de metrou ar trebui scumpit la 50 de lei dacă se dorește ca această companie să fie profitabilă.

Preţul unei călătorii cu metroul ar trebui majorat până la 50 de lei pentru ca Metrorex să devină rentabilă, aşa cum îşi propune noua conducere a companiei şi ministrul Transporturilor, a transmis, marţi, preşedintele „Unitatea” – Sindicatul Liber din Metrou (USLM), Ion Rădoi.

Reacție scandaloasă a lui Ion Rădoi

Liderul de sindicat consideră că Metrorex nu va fi niciodată rentabilă, poate doar în condițiile în care un bilet de metrou ar ajunge la 50 de lei.

„Cel mai important punct de azi este cel referitor la insolvenţa acestei activităţi a metroului pentru că (atât conducerea Metrorex cât şi cea a Ministerului Transporturilor consideră că metroul, n.red.) nu este rentabil.

Vă rog să verificaţi: în toată lumea metrourile sunt subvenţionate, nu există nicio insolvenţă niciunde. Peste tot, tariful, pentru că este vorba de transport public comun, este subvenţionat. S-au trezit acum câţiva, cei care sunt acum la conducerea Metrorex şi a ministerului, s-au trezit să facă metroul rentabil.

Aşteptăm şi noi această minune. În aceste condiţii, când noi avem deficit de personal, ce vor dumnealor? Să elimine nici mai mult, nici mai puţin decât 1.700 de oameni şi să majoreze tariful la metrou.

Păi dacă metroul din Londra, care este dezvoltat pe 6 inele, şi care are 25 de lei tariful la un bilet, nu 2,5 lei, deci de 10 ori mai mare, şi tot n-au reuşit să facă metroul rentabil. Şi a venit domnul Drulă (ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, n.red.) şi vor să facă metroul din Bucureşti rentabil.

Păi la ce nivel trebuie să ridici tariful unui bilet ca să-l faci tu rentabil? Îţi trebuie să-l duci la 50 de lei sau ceva de genul ăsta. În aceste condiţii noi n-avem cum să supravieţuim, dacă ei o ţin pe a lor – să facem metroul rentabil”, a declarat Ion Rădoi, potrivit spotmedia.ro.

Cookies