Ion Rădoi a fost plasat sub control judiciar. De ce îl acuză DNA pe liderul de sindicat de la metrou

15 iul. 2021
100 Afișari
Ion Rădoi a fost plasat sub control judiciar. De ce îl acuză DNA pe liderul de sindicat de la metrou
Ion Rădoi a fost plasat sub control judiciar

Ion Rădoi a fost plasat sub control judiciar, miercuri seară, după audierile de la DNA. Liderul sindical este acuzat de folosire a influenței sau autorității de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un sindicat, în formă continuată, și două fapte de șantaj.

Ion Rădoi a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, potrivit unui comunicat remis miercuri seară de DNA. Liderul USLM este acuzat că și-a folosit influența sau autoritatea datorată funcției de conducere într-un sindicat, în formă continuată, și de două fapte de șantaj.

Potrivit procurorilor DNA pentru a obține prelungirea contractelor pentru spațiile comerciale de la metrou Ion Rădoi „ar fi organizat și demarat acțiunea de protest din 25/26 martie 2021, care a avut ca și consecință blocarea circulației trenurilor din subteran pe durata aproape a întregii zile de 26 martie 2021, fapt ce a generat dificultăți în realizarea transportului suprateran, în condițiile stării de alertă. Ar fi coordonat angajații Metrorex și membri ai U.S.L.M., unii cu funcții de conducere, prezenți la protestul ilegal, păstrând legătura cu aceștia pe toată durata desfășurării lui”.

Vă recomandăm și: Cine este sindicalistul de la metrou peste care DNA a intrat în casă! Ce avere are de fapt

Ion Rădoi a fost plasat sub control judiciar. Scandal la DNA

De asemenea, conform comunicatului DNA, Ion Rădoi ”ar fi cooptat la protest comercianți, beneficiari ai spațiilor în litigiu, aflați sub coordonarea celuilalt inculpat”.

Conform rechizitoriului, liderul de sindicat ar fi determinat angajații de la Metrorex prezenți la locul de muncă să-și întrerupă programul, pentru a participa la acțiunile de împiedicare a demolării spațiilor comerciale și implicit pentru a nu respecta ordinele date de Directorul General al Metrorex.

Procurorii mai precizează și că Rădoi „ar fi făcut demersuri în vederea identificării unor persoane cu funcții de decizie la nivel politic, guvernamental și local, pentru a interveni în sprijinul său, în favoarea susținerii propriilor interese”.

Miercuri seară, când a ieșit de la audierile din sediul DNA, Ion Rădoi a fost așteptat de zeci de oameni care îl susțin. Aceștia au făcut un fel de zid uman în jurul liderului de sindcat, pentru a-l proteja de întrebările jurnaliștilor, aceștia din urmă fiind chiar bruscați de simpatizanții acestuia.

Procurorii DNA au efectuat în cursul zilei de miercuri 16 percheziții în diferite locații, printre care la sediul USL Metrou, la reședința lui Rădoi sau la sediile a două primării, respectiv la Primăria sectorului 3 și, respectiv, la Primăria sectorului 5.

Cookies