ARHIVA B365

Ion Iliescu: Liviu Dragnea ar putea fi premierul propus de PSD în toamnă

„E un rezultat remarcabil. Este chiar peste unele aşteptari. Adică, în Capitală şi la nivelul municipiului şi la nivelul sectoarelor PSD practic a câştigat. E o premieră şi e o notă pozitivă pentru organizaţia pe Capitală. Şi pe ţară sunt rezultate, cred eu, care merită toată aprecierea”, a spus Ion Iliescu.

Prezența scăzută la vot a fost, în opinia lui Ion Iliescu, un factor care a contribuit la victoria PSD-ului.

„Aceste rezultate trebuie judecate şi în lumina unei prezenţe mai slabe, comparativ cu alte alegeri. Iar în acest context PSD care are încă o forţă de mobilizare de apreciat, abia s-a valorificat mai bine. Absenteism şi slăbirea forţei organizaţiilor competitoare. PNL se prezintă foarte slab. E un lucru care trebuie să dea de gândit reprezentanţilor acestui partid. În general, de-a lungul timpului, PNL în Capitală avea rezultate mai bune”, a spus președintele de onoare al PSD.

Ion Iliescu consideră că Liviu Dragnea ar putea fi premierul propus de PSD în toamnă, chiar dacă a fost condamnat definitiv în dosarul Referendumul.

„Ar trebui judecat de la caz la caz, ce înseamnă probleme cu justiţia, adică pentru ce a fost judecat Dragnea? Că a chemat lumea la vot? Nu asta e datoria unui partid şi a unui partid politic?. Sunt unele asemenea măsuri de-a dreptul aberante. Eu cred că el trebuie şi apreciat”, a spus Ion Iliescu.

Ion Iliescu a mai a declarat că dacă și-ar dori să devină premier, Liviu Dragnea ar avea „toate calitățile necesare” și a subliniat că condamnarea sa nu reprezintă un impediment.

„Depinde ce vrea şi el. Nu ştiu dacă îşi doreşte. E un om cu toate calităţile necesare pentru aşa ceva, are şi experienţă politică de partid. A condus şi o organizaţie judeţeană care se menţine la un nivela preciabil, a fost în Guvern, a dovedit calităţi din acest punct de vedere. Şi în fruntea partidului este apreciat, deci are toate calităţile necesare. Condamnarea e aberantă, pentru ce e omul judecat? A încălcat legea cu ceva? I se reproşează că a îndemnat lumea să iasă la vot”, a spus Ion Iliescu.

Ion Iliescu a respins ideea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Cioloș

„Nu cred că e cazul. Nu mai e mult până la alegerile din toamnă care trebuiE pregătite. O schimbare de Guvern nu cred că ajută cu ceva”, a spus președintele de onoare al PSD.

Social-democratul a mai declarat că dacă PSD va da un premier în toamnă, după alegeri, președintele Klaus Iohannis „nu își va permite” să nu țină cont de rezultatul alegerilor.

„Sper ca în toamnă să se confirme rezultatele de la locale. Va fi opţiunea exprimată prin vot al cetăţenilor. (Klaus Iohannis n.red) e obligat de Constituţie să apeleze la principalul partid când se desemnează un Guvern”, a precizat social-democratul.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button