ARHIVA B365

Ion Iliescu, audiat în secret de procurorii Parchetului Militar

In timp ce DNA face ravagii zilnic cu dosarele pe care le finalizeaza pe banda rulanta, iar DIICOT a inceput sa-si revina din corzile unde fusese aruncat de o conducere cel putin ezitanta, la randul lor procurorii militari lucreaza din greu, dar mai ales in mare secret, la „bomba” pe care o vor detona in 2015. Mai ales ca in primele zile ale anului viitor vor fi audiate alte nume grele care au detinut pozitii cheie in desfasurarea Revolutiei. Pana atunci insa, dupa cum reiese din informatiile incendiare intrate in posesia noastra, fostul presedinte Ion Iliescu ar fi fost audiat cateva ore bune, dupa ce a fost adus „incognito” in fata procurorilor Parchetului Militar, scrie enational.ro.

Exista o cutuma ca, atunci cand procurorii care lucreaza la un dosar mai sensibil si vor sa pastreze secretul absolut asupra audierilor efectuate, pentru a nu afecta mersul ulterior al anchetei, sa-i aduca pe martori sau pe inculpati sa dea cu subsemnatul pe usa din spate a sediilor unde isi desfasoara activitatea. La propriu. Iar aceeasi metoda pare sa fi fost folosita, dupa cum sustin sursele noastre, si de catre procurorii Parchetului Militar, care nu cu multa vreme in urma l-au audiat, pe parcursul mai multor ore, pe fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu. Nimeni altul decat cel considerat liderul Revolutiei, dar totodata si unul dintre pricipalii vinovati de baia de sange in care au sfarsit demonstratiile pasnice ale tinerilor revolutionari.

Iar audierea lui Ion Ilescu nu poate decat sa accelereze mersul anchetei, mai ales ca este vorba despre personajul cheie al tuturor evenimente dramatice petrecute atunci, omul care stie foarte bine ce si cum s-a intamplat.

Iar cum de aceasta data procurorii par decisi sa nu mai scape dosarul mamut al Revolutiei printre degete, se pare ca audierea fostului presedinte al Romaniei va fi urmata, in cel mai scurt timp posibil, de cea a ex-premierului Petre Roman. Politicianul care a aparut din „spuma marii” in decembrie 1989, devenind peste noapte, cel putin pentru opinia publica internationala, drept adevaratul lider al Revolutiei romane. Iar daca si fostul premier va fi audiat, lucrurile se ingroasa deja tot mai mult pentru nenumarati alti colaboratori ai cuplului Iliescu – Roman, chiar daca intre timp unii dintre acestia s-au retras din prim-planul vietii publice. Altii insa continua sa exercite o puternica influenta asupra clasei politice si a mediului de afaceri.

Traian Basescu nu s-a sfiit sa declare, in repetate randuri, ca la incheierea mandatelor sale in fruntea tarii nu isi mai doreste decat ca Justitia sa faca lumina si in dosarul Revolutiei. Mai mult, el chiar a dat un ultimatum de un an pentru rezolvarea acestor dosare. Ce-i drept, acest termen a trecut, dar iata ca, fie si in prelungiri, procurorii militari trag tare sa recupereze timpul trecut. Iar daca ampla ancheta redeschisa in urma cu ceva vreme va continua in acelasi ritm fortat, cu siguranta ca 2015 va putea fi anul in care imposibilul se va produce si dosarele Revolutiie vor fi, in sfarsit, trimise in instanta. Cu inculpati care au influentat la cel mai inalt nivel societatea romaneasca in ultimii 25 de ani.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button