ȘTIRI

Ion Cristoiu, amendat pentru declaraţii discriminatorii la adresa lui Raed Arafat

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a decis astazi, 26 martie, ca doua articole publicate de Ion Cristoiu in Evenimentul Zilei „au un caracter discriminatoriu”, motiv pentru care l-a amendat pe acesta cu 1.500 de lei, au declarat pentru HotNews.ro surse oficiale. Potrivit acestora, „prin textul supus analizei s-a creat o atmosfera ostila, degradanta, umilitoare la adresa petentului pe criteriul apartenentei etnice si religioase”.

Contactat de HotNews.ro, Ion Cristoiu a declarat ca nu avea cunostinta de decizia CNCD si ca „asa cum am spus in fata reprezentantilor Consiliului, unde m-am prezentat ca un om care se supune autoritatilor, plangerea domnului Raed Arafat nu are nicio legatura cu discriminarea. De exemplu, domnul ministru Raed Arafat considera discriminare afirmatia mea potrivit careia pe internet domniei sale i se spune Calafat. E o porecla care nu are nicio legatura cu etnia domniei sale de arab. Nu numai domnia sa, si eu si alte persoane publice sunt poreclite sau alintate”.

Raed Arafat a sesizat CNCD cu privire la doua articole semnate de catre Ion Cristoiu si publicate in cotidianul Evenimentul Zilei pe 3 februarie si pe 4 februarie 2014. Primul articol este „Gindul de la ora 13. Raed Arafat-poseta cu care Victor Ponta ii da-n cap lui Traian Basescu”, iar pasajul la care Arafat a facut referire este urmatorul: „Asadar, Raed Arafat, alintat e unii cititori cu apelativul Calafat, si-a gasit, in fine, utilizarea: De poseta cu care Victor Ponta ii da in cap lui Traian Basescu. N-are importanta ca intre Arafat si STS e distanta care separa un arab de un roman. Bun, rau, Marcel Opris e specialist in telecomunicatii. Cum ne va explica, in romana lui de vinzator de valuta, Raed Arafat activitatea STS? Membrii Sectei Idolul nostru e Raed Arafat! vor spune ca arabului ii va interzice Alah sa fie oportunist de cea mai joasa speta. Ei nu stiu ca Raed Arafat are alt Dumnezeu decat Alah. Unul dinainte de 1989!”

Al doilea articol este „Gindul de la ora 13. Intrebari despre Tragedia aviatica la care Raed Arafat refuza sa raspunda”. Aici, afirmatiile analizate sunt urmatoarele: „Explicabil. Cei care au facut dintr-un student palestinian de pe vremea Dictaturii un mahar pe vremea Democratiei au grija ca imaginea papusii lor sa nu fie atinsa nici cu o adiere macar”.

„Colegiul director retine faptul ca afirmatiile partii reclamate au un caracter discriminatoriu, (…) constatand astfel savarsirea unei fapte de discriminare. Prin textul supus analizei s-a creat o atmosfera ostila, degradanta, umilitoare la adresa petentului pe criteriul apartenentei etnice si religioase. In dezbaterea subiectului public nu erau necesare exprimarile referitoare la apartenenta etnica si religioasa”, a decis Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, potrivit surselor HotNews.ro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button