Ion Crăciunescu renunţă la şefia Comisiei Centrale a Arbitrilor

de:
15 iul. 2013
0 afișări
Ion Crăciunescu renunţă la şefia Comisiei Centrale a Arbitrilor

„Este adevărat, decizia am luat-o de săptămâna trecută. Cred că avocaţii au ajuns la o înţelegere, urmează să se semneze actele. Până atunci nu pot da nicio declaraţie în plus. Decizia a fost luată pentru binele arbitrajului românesc. Nu mi-am înaintat nicio demisie, deocamdată sunt în funcţie, este o înţelegere între avocaţi să se semneze un act de încetare a activităţii”, a spus Crăciunescu, conform prosport.ro.

Potrivit sursei citate, decizia lui Ion Crăciunescu a fost anunţată dupa ce a participat, la finalul săptămânii trecute, la un curs cu arbitrii FIFA din România. La aceasta întâlnire a fost prezent şi fostul arbitru internaţional grec Kyros Vassaras, instructorul UEFA responsabil pentru arbitrajul românesc.

„Nu au fost disensiuni. La curs a participat Kyros Vassaras, nimeni nu a intervenit în afară de el, nu au fost discuţii. Eu am deschis cursul, eu l-am închis, eu am dat cuvântul, eu am condus. În prima parte am prezentat aspecte din campionatul intern şi nu am mai avut spaţiu să prezentăm, pentru că Vassaras a venit cu foarte multe teme. Eu am prezentat sâmbătă tema, aruncarea mingii cu mâna”, a completat Crăciunescu.

După plecarea lui Crăciunescu, preşedinte al CCA redevine Alexandru Deaconu, care a ocupat această funcţie în campionatul trecut.

Ion Crăciunescu a fost demis, la 1 august 2012, din funcţia de preşedinte al CCA de către Comitetul Executiv al FRF, întrunit la Casa Fotbalului, fără a i se oferi o explicaţie. Ulterior, Crăciunescu a atacat decizia FRF în justiţie şi a avut câştig de cauză, federaţia fiind obligată să-i achite salariile restante plus dobânda aferentă şi să-l repună în funcţie.

Cookies