Ion Caramitru, pe Walk of Fame: Suntem în primele rânduri ale teatrului mondial

de:
29 mart. 2012
Ion Caramitru, pe Walk of Fame: Suntem în primele rânduri ale teatrului mondial

Caramitru a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor – Walk of Fame, din Piaţa Timpului din Bucureşti, în semn de respect şi apreciere pentru întreaga sa activitate şi pentru contribuţia la dezvoltarea vieţii cultural-artistice româneşti.

Actor, regizor, fondator şi preşedinte al Uniunii Teatrale din România (UNITER) şi director al Teatrului Naţional Bucureşti, Ion Caramitru a fost sărbătorit pe Aleea Celebrităţilor – Walk of Fame în luna sa aniversară, în anul dedicat marelui dramaturg I. L. Caragiale şi, totodată, la 20 de ani de la prima gală UNITER.

„Teatrul românesc s-a născut mult mai târziu şi s-a dezvoltat cu o viteză cosmică, cu o întârziere de 200 şi ceva de ani faţă de premiera mondială a piesei «Hamlet». Suntem în primele rânduri ale teatrului mondial, oriunde merge, în teatrul românesc lasă urme adânci, artiştii români sunt recunoscuţi ca atare. Bucureştiul este oraşul teatrului, există un număr impresionant de teatre aici, marea lor majoritate în subordinea primăriei, am fost directorul Teatrului Bulandra dupa Revoluţie, timp de trei ani, şi ştiu cât de important este să aparţii unui oraş cu o viaţă culturală atât de intensă”, a mai spus Ion Caramitru.

Actorul a primit apoi din mâinile primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, Placheta Bucureştiului, în semn de respect şi de apreciere pentru întreaga activitate.

Aleea Celebrităţilor – Walk of Fame, un proiect iniţiat în ianuarie 2011, găzduieşte stelele celor mai cunoscuţi artişti români din lumea filmului şi a teatrului, în semn de preţuire a valorilor culturale din România. Pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului din Capitală strălucesc deja stelele unor mari personalităţi: Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan, Amza Pellea (postum), Maia Morgenstern, Alexandru Tocilescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Ileana Stana Ionescu, Sebastian Papaiani, Draga Olteanu-Matei, Mircea Albulescu, Mariana Mihuţ şi Stela Popescu.

Sursa: Mediafax