Ion Caramitru cere demisia ministrului Culturii. Scrisoare deschisă transmisă de UNITER

de:
25 apr. 2016
0 afișări
Ion Caramitru cere demisia ministrului Culturii. Scrisoare deschisă transmisă de UNITER

Actorul şi preşedintele UNITER, Ion Caramitru, i-a solicitat, luni după amiază, premierului Dacian Cioloş demisia Ministrului Culturii pentru „gravele şi repetatele încălcări” ale prevederilor Legii privind managementul instituţiilor publice de cultură.

 Ion Caramitru mai reproşează Ministrului Culturii „comportamentul discreţionar şi abuziv faţă de managerii unor instituţii de cultură, situaţia conflictuală, fără precedent, pe care a creat-o şi întreţinut-o la Opera Naţională din Bucureşti”.

Puteţi consulta scrisoarea de 10 pagini, transmisă de UNITER, aici.

Reproşurile vin în contexul în care ministerul Culturii a schimbat patru directori la Opera Naţională, în ultimele săptămâni: George Călin, Tiberiu Soare, Vlad Conta şi din nou George Călin, demis de către Ministerul Vlad Alexandrescu, joi, 21 aprilie, la solicitarea angajaţilor ONB care au protestat faţă de repunerea în funcţie la Operă a unui management corupt.

Problemele au apărut în urma neînţelegerilor dintre corpul de balet al ONB, în frunte cu coregraful Johan Kobborg şi fosta conducere a instituţiei de cultură, dirijorii Tiberiu Soare şi Vlad Alexandrescu.

 

 

Cookies