ESENTIAL

Iohannis susține declarații, la o săptămână de la desemnarea ca premier a lui Nicolae Ciucă

Klaus Iohannis va susține, miercuri, primele declarații de presă după ce l-a desemnat premier pe Nicolae Ciucă, în urmă cu șapte zile. Termenul la care expiră mandatul de formare a guvernului este duminică, 31 octombrie, când se parcurg cele 10 zile legale.

Iohannis are prima declarație de presă miercuri, 27 octombrie, după ce negocierile pentru formarea noului guvern au eșuat. Șeful statului va susține declarațiile din Egipt, acolo unde se află într-o vizită oficială.

Nicolae Ciucă mai are trei zile pentru a prezenta Parlamentului lista de miniștri cu care va forma guvernul.

Potrivit Constituției, candidatul pentru funcţia de prim-ministru cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului. Iohannis l-a desemnat premier pe Nicolae Ciucă joi, 21 octombrie, în urmă cu o săptămână.

Armistițiul, ultima soluție avansată de Ciucă pentru a încheia criza politică

Nicolae Ciucă a trimis marți partidelor parlamentare un armistițiu în care propune susținerea unui guvern minoritar cu mandat pe o perioadă limitată.

Președintele PNL, Florin Cîţu, a anunțat marţi că premierul desemnat Nicolae Ciucă a trimis către liderii partidelor parlamentare un document care reprezintă un armistiţiu prin care să susţină un guvern minoritar, pe o perioadă determinată, în schimbul obținerii votului de învestitură.

Florin Cîțu a declarat că PNL vrea un armistițiu, cuvânt folosit în terminologia militară pentru a descrie un acord de încetare a ostilităților din zonele de conflict armat. Documentul care propune armistrițiul politic, care în opina sa oferă stabilitate, a fost trimis partidelor parlamentare.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button