Iohannis: SRI şi-a făcut datoria, unii demnitari nu au citit cu atenţie notele SRI sau le-au ignorat

de:
19 mai 2016
0 Afișari
Iohannis: SRI şi-a făcut datoria, unii demnitari nu au citit cu atenţie notele SRI sau le-au ignorat

SRI şi-a făcut datoria în ceea ce priveşte situaţia din sănătate, a spus preşedintele Klaus Iohannis, întrebat în legătură cu informările pe care serviciul le-a transmis autorităţilor, scrie Mediafax.

„Această chestiune, dacă anumite informări pot fi făcute publice sau nu, am abordat-o înainte, cu colegul dumneavoastră. O să cer SRI să verifice dacă unele din aceste informări pot fi desecretizate şi date publicului” a răspuns şeful statului, unui jurnalist care a întrebat dacă va cere în cadrul viitoare şedinţe a CSAT să facă publice anumite informaţii legate de subiect.

Anterior, un alt jurnalist îl întrebase pe Klaus Iohannis dacă „noi nu avem nicio soluţie de a vedea şi noi informările… noi, cetăţenii?” şi dacă „nu există nicio soluţie legală ca să ne convingem?”.

„Nu, ele sunt destinate unei categorii de demnitari, ele sunt cu titlul de secret şi strict secret. Nu sunt destinate publicului general. Dar puteţi să cereţi lămuriri de la SRI. Nu ştiu dacă unele dintre ele pot fi date cu titlul de nesecret, dacă aşa este, atunci o să vă lămurească SRI” a spus şeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că a inclus problemele din sănătate pe ordinea de zi a şedinţei CSAT de vineri, 27 mai, precizând că a cerut instituţiilor abilitate să vină nu doar cu informări, ci şi cu soluţii.

De asemenea, şeful statului a susţinut că SRI şi-a făcut datoria în ceea ce priveşte informarea decidenţilor pe subicetul sănătăţii, însă „este evident că anumiţi demnitari nu au citit cu atenţie informările sau le-au ignirat cu bună ştiinţă”.

SRI a transmis, între 2011-2016, preşedinţilor României, prim-miniştrilor, preşedinţilor Parlamentului, miniştrilor Sănătăţii, 115 documente vizând infecţiile intraspitaliceşti şi doar 4 informări privind Hexi Pharma, către autorităţi locale din Cluj şi Vâlcea şi Ministerul Sănătăţii, a anunţat miercuri Comisia parlamentară de control a activităţii SRI.

Cookies