Iohannis: România, furnizoare de expertiză de performanţă la LEGEA ANTIFUMAT şi SISTEMUL DE URGENŢĂ

de:
24 feb. 2016
0 Afișari
Iohannis: România, furnizoare de expertiză de performanţă la LEGEA ANTIFUMAT şi SISTEMUL DE URGENŢĂ

„Prezenţa în România a doamnei Director (Zsuzsanna Jakab, Director Regional pentru Europa OMS- n.r.) deschide ţării noastre oportunităţi de colaborare regională şi mai ales de sprijin acordat în domeniul sănătăţii de către România ţărilor din Regiunea Balcanilor, în cadrul unei structuri de cooperare a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Astfel, ţara noastră poate deveni furnizoare de expertiză pe ariile de performanţă cum sunt sistemul de supraveghere a gripei, sistemul de urgenţă sau legislaţia antifumat”, a spus şeful statului.

El a mai spus că angajamentul comun România – OMS priveşte o dezvoltare a sănătăţii echitabilă, durabilă şi responsabilă, în acord cu direcţiile formulate în Strategia pentru Sănătate în Europa 2020 a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

„Cu toţii suntem afectaţi de provocările globale care au un impact semnificativ asupra sănătăţii populaţiei. Migraţia, schimbările climatice, pandemiile, siguranţa alimentară nu ţin cont de graniţe şi influenţează în mod direct şi indirect viaţa cetăţenilor europeni. Ele necesită soluţii integrate şi răspunsuri adecvate. În acest sens, semnarea Acordului de Colaborare Bienală între Organizaţia Mondială a Sănătăţii – Biroul Regional pentru Europa şi Ministerul Sănătăţii din România confirmă hotărârea noastră de a îmbunătăţi guvernanţa globală pentru sănătate şi de a dezvolta politici şi programe de sănătate eficiente”, a adăugat preşedintele Iohannis, citat de gandul.info. 

Cookies