Iohannis: Preşedintele CE, Jean-Claude Junker, m-a asigurat de tot sprijinul, în chestiunea Schengen

de:
15 ian. 2015
0 Afișari
Iohannis: Preşedintele CE, Jean-Claude Junker, m-a asigurat de tot sprijinul, în chestiunea Schengen

Klaus Iohannis a afimat că a discutat cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker şi „au acelaşi punct de vedere, pe tematica Schengen”, scrie Mediafax.

„Sunt foarte multumit să spun că am găsit mai multe puncte de vedere comune cu domnul Junker. Am subliniat dorinţa mea şi a românilor de a finaliza pe deplin procesul de integrare în UE, de a deveni un membru din nucleul UE. Unul din punctele mele din mandatul meu e europenezirea completă a României. Domnul preşedinte m-a asigurat de tot sprijinul pentru intrarea României în spaţiul Schengen. Aderarea la zona euro, un deziderat al României şi al românilor, am căzut de acord că e un lucru foarte bun, de dorit şi împreună vom discuta despre această speţă. Am discutat despre fondurile europene şi am cerut sprijinul domnului preşedinte ca Rom să crească gradul de absorbţie. Am discutat, de asemenea, despre cel mai nou pact, în privinţa cheltuielilor de apărare, l-am informat pe domnul preşedinte că există înţelegere. În final vreau să menţionez şi întâlnirea pe care am avut-o înainte cu preşedintele CE, domnul Donald Tusk. În esenţă am discutat aceleaşi probleme şi sunt f bucuros să vă spun că am primit acelaşi timp de răspuns şi de deschidere”, a declarat şeful statului, într-o transmisiune în direct difuzată de Realitatea Tv.

Preşedintele României a declarat că a avut o foarte mare plăcere să se întâlnească cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker, cu care se cunoaşte de ceva vreme.

„Sunt foarte bucuros să vă spun că am găsit nu doar înţelegere, ci şi punct de vedere aproape identic cu al meu la domnul preşedintele Junker, în mai multe puncte importante pentru România, pentru noi”, a anunţat Iohannis.

Şeful statului a arătat că a subliniat dorinţa sa şi a românilor de a finaliza procesul de integrare totală în Uniunea Europeană şi de a deveni membru, nu cu toate drepturile, pentru că şi acum avem toate drepturile, ci un membru acceptat şi respectat în nucleul Uniunii Europene”, a precizat Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, joi, în prima vizită oficială externă din mandatul său, la Bruxelles, cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker.

Cookies