ARHIVA B365

Iohannis: Oamenii nu mai vor penali în Parlament, sunt partide care nu înţeleg acest lucru

Lucrurile au ajuns într-o zonă unde nu ar fi trebuit să se ajungă. Sunt foarte trist, mâhnit, că Senatul după atâtea şi atâtea discuţii pe această temă nu a înţeles despre ce e vorba. Senatorii în continuare votează la comanda partidului din care fac parte, fără să ţină cont de nevoia de transparenţă şi deschidere„, a spus Iohannis, referindu-se la votul din cazul lui Gabriel Oprea, potrivit news.ro.

El a criticat faptul că în Senat există parlamentari cu discursuri deschise împotriva Justiţiei, iar partidele nu par să fi înţeles mesajul că trebuie să se deschidă către alegători.

Avem atâţia oameni acolo în Senat care au un discurs deschis antijustiţie. Este revoltător. (…) Sunt partide care au înţeles cât de cât această nevoie de reformare şi sunt partide care nu vor să înţeleagă. Avem partide care nu vor să înţeleagă că drumul României este spre stat de drept şi transparenţă„, a spus el.

Preşedintele a afirmat că soluţia este la alegători, care „odată şi odată trebuie să înţeleagă că de ei depinde” rezolvarea acestei probleme.

Dacă alegătorul vrea să participe la acest proces de primenire nu are decât să voteze partide care nu au pe listă penali şi să nu voteze partide care păstrează penalii pe listă, iată cu riscul unor nemulţumiri populare importante„, a explicat preşedintele.

Iohannis a cerut tranşant să se „termine” cu partidele care pun pe liste persoane cu probleme penale. „Să terminăm odată cu aceste partide care n-au înţeles deloc ce vrea românul, că oamenii nu-şi mai doresc corupţi şi penali în Parlament”, a spus şeful statului.

VEZI ŞI Un nou protest faţă de Gabriel Oprea, organizat vineri seară în Capitală


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button