Iohannis: Nu voi desemna un premier urmărit sau condamnat penal

de:
04 oct. 2016
0 Afișari
Iohannis: Nu voi desemna un premier urmărit sau condamnat penal

Cu siguranță voi desemna o persoană ținând cont de prerogativele constituționale ale președintelui. Asta înseamnă că nominalizez o persoană care, după părerea mea întrunește o majoritate în Parlament și e competentă să conducă Guvernul, ar fi absurd să desemnez pe cineva care nu întrunește o majoritate, nu sunt adeptul acestor jocuri politice, nu am de gând să desemnez pe cineva care pe urmă pică în Parlament. Criteriile de integritate sunt evidente, nu voi desemna o persoană care e urmarită penal sau condamnată penal, sau are probleme de integritate, eu am spus de mult că clasa politică trebuie să se resemneze, trebuie să avem politicieni curați și acesta va fi criteriu eliminant, indiferent de la cine vine propunerea, eu nu voi desemna o persoană urmărită penal sau condamnată„, a spus Klaus Iohannis.

Precizările președintelui vin în contextul în care, anterior, au existat alegeri care anticipau posibilitatea numirii unui premier cu probleme penale. Spre exemplu, Gabriela Firea, primarul Capitalei, a declarat că Liviu Dragnea, președintele PSD, ar fi cel mai în măsură să preia funcția de prim-ministru după alegeri. De asemenea, și Ion Iliescu a declarat că Liviu Dragnea ar putea fi premier din iarnă.

Amintim că Liviu Dragnea a fost condamnat la doi ani cu suspendare în dosarul Referendumul. Președintele PSD a fost acuzat că a complotat pentru trucarea rezultatului de la referendumul din 2012.

Cookies