Iohannis, la deschiderea anului școlar la Colegiul Grigore Moisil din cartierul Drumul Taberei: Alegeți calea corectă, nu pe cea ușoară/ Primarul Ciucu: Lăsați elevii cu încredere în curțile școlilor după ore

05 sept. 2022
924 afișări
Iohannis, la deschiderea anului școlar la Colegiul Grigore Moisil din cartierul Drumul Taberei: Alegeți calea corectă, nu pe cea ușoară/ Primarul Ciucu: Lăsați elevii cu încredere în curțile școlilor după ore

Iohannis a deschis anul școlar de la Colegiul Grigore Moisil, unul dintre cele mai bune licee din București, aflat în cartierul Drumul Taberei din Sectorul 6. I-a avut alături pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, directoarea Colegiului și primarul de sector Ciprian Ciucu.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a încurajat luni, pe elevi, în discursul rostit la ceremonia de începere a anului şcolar la Liceul ”Grigore Moisil” din Capitală, să nu aleagă mereu calea cea uşoară, dar să încerce să o caute pe cea corectă. ”Să nu vă temeţi de competiţia justă şi să nu deveniţi niciodată tributari lucrurilor obţinute facil!”, a mai spus preşedintele.

”Vă încurajez să nu alegeti mereu calea cea uşoară, dar să încercaţi să o căutaţi de fiecare dată pe cea corectă, să nu vă temeţi de competiţia justă şi să nu deveniţi niciodată tributari lucrurilor obţinute facil, să protejaţi valorile democratice, să credeţi în ştiinţă şi în profesionişti, să reacţionaţi în faţa abuzurilor şi a dezinformării şi să nu permiteţi nimănui să calce în picioare încrederea în voi şi în capacitatea voastră de a deveni mai buni”, le-a transmis şeful statului elevilor.

”Îmi place că vă ghidaţi după cuvintele latineşti înţelepte „Per aspera ad astra”, care ne amintesc că drumul spre reuşită este presărat cu greutăţi. Plini de greutăţi au fost şi ultimii ani, marcaţi de valurile succesive ale pandemiei de COVID-19. În faţa acestor provocări, elevii, părinţii şi profesorii din toată ţara au răspuns cu solidaritate, cu profesionalism, dar şi cu speranţă. Tocmai de aceea, acest nou început este un bun prilej de a vă mulţumi dumneavoastră, cadrelor didactice, pentru toate eforturile depuse astfel încât elevii să beneficieze de condiţii bune de învăţare. Aţi promovat excelenţa şi aţi pus elevul în centrul activităţii educaţionale, iar realizările sunt vizibile, sunt recunoscute de întreaga comunitate educaţională şi sunt dovedite de rezultatele excepţionale ale elevilor colegiului”, a afirmat preşedintele la începutul discursului său.

El a subliniat că educaţia este un domeniu pe care îl consideră esenţial pentru fiecare dintre noi şi pentru ţară în ansamblu.

Primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu le-a spus elevilor și părinților că a reușit să facă un tur de forță în toate școlile din sector pentru a fi echipate cu tot ceea ce trebuie pentru începutul de an școlar.

Noutatea în această zonă a Bucureștiului este că toate școlile și-au deschis curțile pentru elevi și în afara orelor de curs. ”În toate școlile avem pază, puteți lăsa copiii cu înceredere în curțile școlilor”, le-a spus primarul părinților.

Îți mai recomandăm și:

Cookies