ARHIVA B365

Iohannis: PNL să dea preşedintele pentru două mandate

„Despre viziune vreau să vă vorbesc un pic. Viziunea mea pentru PNL şi pentru România. PNL are puterea, are voinţa pentru a determina mersul României în următorii zece ani. Eu îmi doresc ca PNL să dea preşedintele României pentru două mandate. Îmi doresc ca PNL să guverneze cel târziu începând din 2016, timp de două mandate”, a spus Iohannis, potrivit Mediafax. 

El a spus că obiectivul final şi important al viziunii sale pentru PNL şi pentru România este acela de a transforma România într-o Românie prosperă şi puternică. El a mai arătat că o viziune pe zece ani trebuie să definească cel puţin trei lucruri pentru a se transforma în proiect politic viabil, în sensul că liberalii trebuie să spună ce fel de preşedinte al României îşi doresc, ce guvernare pentru România doresc şi să explice care trebuie să fie relaţia constituţională corectă între preşedinte şi Guvern.

Preşedintele interimar al PNL Klaus Iohannis a spus, sâmbătă, în discursul său de candidat la preşedinţia partidului, că s-a apropiat de PNL „încet”, respectiv din 2004, şi s-a înscris în 2013, precizând că aceşti ani nu se găsesc în carnetul său de partid, dar se găsesc în” inima” sa de politician.

„Eu m-am apropiat încet de PNL, din 2004 faţă de PNL din Sibiu, din 2004 PNL a avut întotodeauana un viceprimar la Sibiu, indiferent de rezultatele alegerilor locale. Din 2009 m-am apropiat un pic mai mult, în special de prietenul meu Crin Antonescu, pe care l-am sprijinit în campania pentru prezidenţiale din 2009. Au fost zile frumoase”, a spus Iohannis, în debutul discursului său.

El a spus că s-a înscris în PNL în 2013 la invitaţia preşedintelui Crin Antonescu. „Aceşti zece ani nu se găsesc în carnetul meu de partid, dar se găsesc în inima mea de politician”, a spus Iohannis.

El a spus că a privit întotdeauna PNL aşa cum este privir cineva care s-a realizat în viaţă sau un om care reprezintă ceva. „Aşa m-am apropiat de PNL, aşa l-am văzut, PNL – cel mai titrat şi cel mai vizionar partid politic din România”, a spus Iohannis.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button