ARHIVA B365

Iohannis, în prima vizită externă, joi, la Bruxelles, unde va discuta cu Junker, Tusk şi Stoltenberg

„România se afla deja in al optulea an de apartanenta la UE. Instituțiile noastre sunt in mod substantial consolidate. Aprofundarea integrarii europene a României este unul dintre obiectivele mandatului meu. Voi transmite cu claritate acest mesaj. Voi disuta despre pasii pe care Romania trebuie sa ii faca pentru aceasta integrare aprofundata”, a declarat Klaus Iohannis  înainte de plecarea spre Bruxelles.

Preşedintele Klaus Iohannis va avea prima întâlnire în jurul orei 15.40 (ora României), la sediul Consiliului European , unde va susţine convorbiri cu Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

La ora 17.05 (ora României), la sediul Comisiei Europene, Klaus Iohannis va avea convorbiri tête-à-tête cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la ora 17.45 (ora României) cei doi urmând a susţine o declaraţie de presă comună, scrie Mediafax. 

În cea de-a doua zi a vizitei la Bruxelles, preşedintele Klaus Iohanis se va întâlni, la ora 10.00 (ora României) cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, urmată, la ora 10.45 (ora României), de o declaraţie de presă comună a celor doi oficiali.

Mihai Ungureanu, consilierul personal al şefului statului anunţa încă de la începutul lunii ianuarie că preşedintele Klaus Iohannis va avea în primele luni ale anului vizite oficiale la Bruxelles, Chişinău, Berlin şi Paris, pregătindu-se ”un profil extern al preşedintelui”.

Despre vizita la Bruxelles, Ungureanu preciza că are ”o componentă NATO şi UE, Consiliul European şi Comisia Europeană”.

Mihai Răzvan Ungureanu preciza că în luna februarie în prima parte va fi reuniunea Consiliului European, dar şi o serie de vizite bilaterale între care la Berlin şi Paris ”la care se lucrează” şi a menţionat că inclusiv o vizită în Statele Unite ale Americii va veni la ”momentul potrivit”.

”Se pune pe picioare un profil extern al preşedintelui României în aşa fel încât să fie şi credibil şi bine desenat şi recunoscut ca atare. Partenerii săi de discuţie în mediul internaţional sunt foarte importanţi, e de lucru, credeţi-mă”, preciza Ungureanu la acel moment.

Preşedintele Iohannis a avut, săptămâna trecută, o întâlnire cu premierul Victor Ponta, la care au participat şi miniştrii Mircea Duşă, darius Vâlcov şi Bogdan Teodorovici, pe tema atragerii de fonduri europene şi modalităţile de îmbunătăţire a absorbţiei acestor fonduri”.

Iohannis declara în deschiderea întâlnirii cu reprezentanţii Executivului, potrivit înregistrării transmise de Administraţia Prezidenţială, că a dorit să aibă o discuţie, pentru pregătirea deplasării pe care urma să o facă la Bruxelles.

El menţiona că în cadrul vizitei se va întâlni cu preşedintele Comisiei Europene, cu preşedintele Consiliului European şi cu Secretarul General NATO, unde va discuta despre probleme ce ţin de buget, dar şi de absorbţia fondurilor europene.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button