Iohannis, în cartea de condoleanţe la Ambasada Ucrainei: Transmit compasiunea mea naţiunii ucrainene

de:
16 ian. 2015
0 Afișari
Iohannis, în cartea de condoleanţe la Ambasada Ucrainei: Transmit compasiunea mea naţiunii ucrainene

Imediat după sosirea sa de la Bruxelles, unde a făcut o vizită joi şi vineri, preşedintele Klaus Iohannis a semnat în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Ucrainei în România în memoria victimelor atentatelor la adresa populaţiei civile comise de separatiştii din estul Ucrainei, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, citat de Mediafax.

Preşedintele a transmis condoleanţe familiilor afectate de tragicul incident şi şi-a reafirmat solidaritatea cu naţiunea ucraineană atât de greu încercată.

„În aceste zile de grele încercări, doresc să transmit familiilor îndurerate, întregii naţiuni ucrainene compasiunea mea şi sentimentul de solidaritate al tuturor cetăţenilor români”, a scris Klaus Iohannis, în cartea de condoleanţe de la Ambasada Ucrainei.

„România condamnă ferm atacurile asupra civililor, victime inocente ale unui conflict sângeros. Reînnoim apelul la dialog şi la găsirea unei soluţii politice care să evite grelele pierderi de vieţi omeneşti. România a sprijinit, sprijină şi va sprijini întotdeauna Ucraina, vecină şi prietenă, independentă şi suverană, aspiraţiile sale europene şi euroatlantice”, a mai scris şeful statului în mesaj.

Conform unui comunicat remis MEDIAFAX, Ambasada Ucrainei a deschis, joi şi vineri, o carte de condoleanţe în memoria victimelor acţiunilor teroriste din estul Ucrainei.

Joi a fost zi de doliu naţional în Ucraina, în memoria celor 13 civili ucişi într-un vehicul lovit de o rachetă, la Volnovaha, marţi, în cel mai sângeros atac comis împotriva civililor ucraineni din estul ţării de la Acordurile de Pace de la Minsk din septembrie 2014.

Cookies