ARHIVA B365

Iohannis: Îmi doresc o Românie scoasă din sfera senzaţionalului devenit cotidian

„Îmi doresc o Românie scoasă din sfera senzaţionalului devenit cotidian, o Românie în care nu este timp de spectacol pentru că puterea şi opoziţia lucrează, şi preşedintele şi Guvernul şi Pralamentul lucrează, fiecare cu atribuţiile sale şi din poziţia sa. Una din practicile pe care ar trebui să le lăsăm în trecut, acum la încheierea acestei etape istorice, sunt declaraţiile de complezenţă. Ele ştirbesc încrederea şi nu folosesc la nimic”, a afirmat Iohannis.

El a spus că lucrul bine făcut înseamnă consens, nu doar în declaraţii, ci şi în acţiune, „cu rezultate măsurabile”.

CITEȘTE DISCURSUL PREȘEDINTELUI KLAUS IOHANNIS DIN PARLAMENT

„Înseamnă că, periodic, avem datoria de a veni în faţa românilor, de a comunica onest şi responsabil, ce etape am parcurs, în ce stadiu suntem, cât am făcut din ce ne-am angajat şi ce urmează mai departe. Aşa voi proceda eu în calitate de preşedinte”, a adăugat Iohannis.

De asemenea, el a afirmat că România nu are voie să rămână ţara proiectelor mereu începute şi niciodată terminate, a aşteptărilor mari şi rezultatelor mici, a timpului irosit şi oportunităţilor ratate, potrivit Mediafax.

„România nu are voie să rămână ţara proiectelor mereu începute şi niciodată terminate, de la Constituţie, la autostrăzi. ţara vorbelor frumoase şi faptelor puţine, ţara care face legi pentru prezent nu pentru viitor, pentru interese particulare, nu pentru binele comun. România nu poate să rămână ţare aşteptărilor mari şi rezultatelor mici, ţara timpului irosit şi oportunităţilor ratate şi nu va rămâne”, a spus Iohannis.

El a mai spus că îşi doreşte ca la sfârşitul mandatului său România să fie „spaţiul unei alte stări de spirit, al unui alt climat social în care să-şi găsească în sfârşit stabilitatea”.

„Îmi propun ca la sfârşitul mandatului meu de preşedinte România să fie spaţiul unei alte stări de spirit, al unui alt climat social în care să-şi găsească în sfârşit stabilitatea, aprecierea valorii şi calmul. Nu calmul aparent, dat de absenţa dezbaterii, nu calmul în spatele căruia se ascunde resemnaerea, ci calmul dat de libertatea de alege pentru că există opţiuni”, a mai spus Iohannis.

Citeşte şi: Iohannis a depus jurământul în Parlament: „Voi fi preşedintele tuturor românilor. Nu există altă cale pentru România decât aceea a unei ţări eliberate de corupţie”. Iohannis a primit Colanul de aur al Ordinului
El a mai spus că vrea, ca la sfârşitul mandatului său, „oamenii să vadă că proiectele se duc la bun la sfârşit”.

„Că am construit instituţii solide, că am făcut legi, reguli durabile, de a avea satisfacţia de a fi valorificat fiecare şansă, de a fi lăsat în urmă o Românie mai puternică şi mai unită, dar pentru aceasta trebuie să ne apucăm de treabă, lucruile nu se fac nici peste noapte, nici de la sine. Rezistenţa la schimbare şi teama de nou care sunt în interiorul sistemului nu trebuie subestimate, dar le vom depăşi pe toate, dacă avem mereu în minte că ne-am angajat să le construim”, a declarat Iohannis.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button