ARHIVA B365

Iohannis, după întâlnirea cu ministrul de Externe al Ucrainei: Sper că armistițiul va fi respectat

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, discuţia prilejuită de întrevederea dintre preşedintele Iohannis şi ministrul de externe al Ucrainei a vizat în mod deosebit perspectiva dezvoltării relaţiilor bilaterale şi evoluţia situaţiei din Ucraina după semnarea noului acord de la Minsk din 12 februarie, referitor la încetarea focului în estul ţării.

Astfel, Iohannis și-a exprimat speranța că intrarea în vigoare, la 15 februarie, a unui armistițiu necondiţionat şi cuprinzător, va fi respectată de toți cei implicați și va conduce la o stabilizare a situației în regiune, scrie B1 Tv.

De asemenea, preşedintele României a reafirmat susţinerea faţă de asigurarea integrităţii teritoriale, suveranităţii şi independenţei Ucrainei şi a transmis sprijinul ferm al României pentru continuarea parcursului european şi democratic al Ucrainei.

A fost subliniată, totodată, importanța deosebită, pentru reușita acestui demers, a continuării și aprofundării de către autoritățile de la Kiev a procesului de reformă internă, mai ales în domeniul luptei anticorupție și al consolidării instituțiilor statului.

La întâlnirea de la Palatul Cotroceni au participat ambasadorul Ucrainei la Bucureşti dar şi noul consilier prezidenţial Lazăr Comănescu, numit în funcţie de preşedinte săptămâna trecută.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button