ARHIVA B365

Iohannis, despre susţinătorii lui Tăriceanu:Sunt nişte frustraţi, adunaţi într-un grup hrănit de PSD

Iohannis a dat asigurări că nicio filială locală a PNL nu va migra către această nouă posibilă formaţiune.

„PNL s-a angajat pe drumul unificării dreptei, PNL s-a angajat pe un drum european, iar acest lucru i-a dus pe competitorii noştri politici la disperare. În consecinţă, cei care nu sunt de acord cu acest drum nou, l-au înconjurat pe Tăriceanu şi s-au prezentat publicului ca fiind un grup care doreşte, vezi chipurile, să păstreze identitatea liberală. Eu afirm că liberalismul nu a fost niciodată în pericol sau sub asediu în PNL. Şi nici nu va fi în perioada următoare. Vreau să vă spun că nicio filială nu urmează calea acestui grup. Cei care merg după Tăriceanu sunt ori oameni daţi afară din partid, ori merg din frustrări. Consider că liberalismul trebuie să trăiască în PNL şi nu într-o quasi-formaţiune politică hrănită de PSD”, a declarat Klaus Iohannis, citat de romaniatv.net. 

PNL va pierde trei din cei şase europarlamentari, în cazul scindării PNL. Călin Popescu Tăriceanu a făcut, joi, primul pas spre ruperea partidului condus de Klaus Iohannis, lansând Grupul de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale care se opune fuziunii PNL cu PDL. Trei europarlamentari ai PNL au decis să se alăture Grupului format în jurul lui Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a lansat, joi, la un hotel din nordul Capitalei, Grupul de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale, o alternativă la PNL-PDL. Mai mulţi parlamentari liberali, dar şi foştii miniştri Daniel Chiţoiu, Daniel Barbu, Radu Stroe şi Andrei Gerea i s-au alăturat lui Tăriceanu în acest demers.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button