Iohannis, despre reducerile fiscale: Am mari semne de întrebare

de:
20 feb. 2015
0 Afișari
Iohannis, despre reducerile fiscale: Am mari semne de întrebare

Şeful statului a precizat la Digi 24 că are mari semne de întrebare privind reducerile fiscale anunţate de Guvernul Ponta, întrucât Executivul nu a spus cum va gestiona aceste reduceri de impozite şi taxe.

Întrebare: Vă consultați cu premierul, el a vorbit cu dvs. înainte de a anunța propunerile de modificare a Codului Fiscal?

Klaus Iohannis: Nu am vorbit despre aceste lucruri, este un lucru pe care și l-a asumat Guvernul, este un lucru interesant ca și exercițiu teoretic, ca exercițiu practic am mari semne de întrebare.

Per ansamblu, aceste idei sunt luate din propunerile PNL sau ale mele, au fost enunțate în programul meu, ale PNL.

Întrebare: Vă copiază?

Klaus Iohannis: Asta rămâne de văzut, rămâne de văzut dupa rezultat, e foarte frumos, venim în fața electoratului și spunem: nu mai plătiți impozite, atunci cineva vine și întreabă: statul cu ce bani funcționează, poți să scazi orice, dar apare o problemă în buget, nu știu, nu mai finanțezi spitalele, școlile.

Aceste lucruri trebuie făcute după o analiză foarte atentă, nu se face într-o săptămână, două, în luni de zile, cu specialiști, se fac simulări, e o situație ca în toamna trecută când de azi pe mâine s-a redus CAS cu 5%. Măsura e ok, dar nu știm ce efect are.

Ca și acum, reducem TVA, cota unică, accizele, și atunci de unde se colectează banii la buget? Există soluții, au fost prezentate și de mine și echipa PNL și în campanie și înainte de campanie, și semnul mare de întrebare pe care trebuie să mi-l pun e cum poate veni Guvernul cu un program de reducere de impozite și taxe fără să ne spună cum gestionează impozitele și taxele, lipsește partea mai neplăcută, cum astupi gaura.

Eu cred că au făcut-o din motive de imagine, dă bine, aceste lucruri, cel puțin aparent, dau bine, pentru cei inițiați apare semnul de întrebare.

Întrebare: Vă pune într-o poziție defensivă, ei vor spune: am propus scăderea taxelor și președintele spune nu.

Klaus Iohannis: Nu am spus nu, am spus că am mari semne de întrebare. Nu a ajuns la mine niciun fel de draft, act normativ, bănuiesc că va ajunge și voi face o analiză mai detaliată.

Deocamdată s-a discutat în ședința de Guvern și documentul va fi înaintat spre Parlament.

Fiți asigurați că mai curge multă apă până când ajungem să avem o lege care prevede aceste reduceri

Întrebare: Ați aflat în același timp cu noi despre proiect?

Klaus Iohannis: Recunosc că am aflat un pic înainte, dar nu de la Guvern. Din sursele mele. Am consilieri buni care vorbesc cu oameni, este o artă și a vorbi. Fără să vorbim, greșim.

Cookies