ARHIVA B365

Iohannis: Dacă legea nu e aplicată tuturor, independenţa justiţiei poate fi golită de conţinut

La evenimentul de la Palatul Cotroceni au participat preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, preşedintele CSM, Marius Tudose, ministrul de Justiţie, Robert Cazanciuc, preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, Procurorul General al României, Tiberiu Niţu, membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), scrie mediafax.ro.

Preşedintele a ţinut să precizeze în discursul său că este o bucurie pentru el faptul că, la început de mandat, are în în faţa lui o nouă generaţie de magistraţi şi a arătat că semnarea decretelor de numire în funcţiile de procuror şi judecător pentru tinerii absolvenţi ai Institutului Naţional al Magistraturii reprezintă un început de drum.

„Oficial, prin actul de numire, aţi intrat într-unul dintre cele mai importante sisteme, cel judiciar, care este fundamental pentru existenţa statului de drept. Un sistem care a făcut progrese importante în ultimii ani, la a cărui consolidare, magistraţii au contribuit în mod substranţial”, a arătat Iohannis.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button