ȘTIRI

Iohannis: Dacă aş fi în situaţia lui Traian Băsescu, mi-aş da demisia

Klaus Iohannis a declarat, într-o conferinţă de presă, la Timişoara, că nu a crezut că şeful statului ar avea de ales între a se implica în justiţie şi a nu se implica.

„Nu am crezut că preşedintele ţării mele are de ales între a se implica în justiţie şi în a nu se implica. Am rămas şi eu surprins. Eu dacă aş fi în situaţia lui Traian Băsescu, mi-aş da demisia”, a spus Iohannis, conform Mediafax.ro.

El a mai spus că acuzaţiile care vizează familia preşedintelui Traian Băsescu sunt atât de grave, încât politicienii ar trebui să iasă din discuţie şi să lase justiţia să explice.

„Acuzaţiile care au conţinut şi numele preşedintelui Traian Băsescu sunt de o asemenea gravitate încât noi, politicienii, trebuie să ieşim din discuţie şi să lăsăm justiţia să explice dacă preşedintele ţării a fost sau nu atins în aceste chestiuni şi să avem o lămurire a situaţiei. După părerea mea e o situaţie de o gravitate cum nu am mai avut, sper să primim repede răspunsurile aşteptate de la procurori şi judecători. Ca simplu cetăţean aştept să fiu lămurit dacă preşedintele este sau nu implicat în această chestiune. Daca este, evident trebuie să plece. Dacă nu e implicat, atunci e opţiunea dânsului”, a mai spus Iohannis.

Klaus Iohannis a participat, vineri, la Timişoara, la o întâlnire cu delegaţii din judeţele Timiş, Caraş Severin, Arad şi Hunedoara care vor participa la Congresul extraordinar al PNL din 27-28 iunie.

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui, a fost reţinut, joi seară, de procurorii anticorupţie, după ce a fost audiat în dosarul în care fiul lui Bercea Mondial îl acuză de trafic de influenţă. Vineri, el a fost prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, ordonanţa de reţinere a lui Mircea Băsescu expirând la ora 19.05, iar instanţa rămânând, la ora transmiterii acestei ştiri, în pronunţare.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button