Iohannis condamnă atacurile de la Copenhaga: România sprijină lupta împotriva terorismului

de:
15 feb. 2015
0 Afișari
Iohannis condamnă atacurile de la Copenhaga: România sprijină lupta împotriva terorismului

Șeful statului condamnă cu fermitate atacurile teroriste de la Copenhaga, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

„Acțiunile teroriste au început la un centru cultural, în cursul unei dezbateri privind islamismul și libertatea de expresie, și au continuat în apropierea unei sinagogi din centrul capitalei daneze. După atentatele din luna ianuarie, de la Paris, sunt vizate din nou libertatea de expresie și diferențele religioase. România își reafirmă sprijinul față de lupta împotriva terorismului și față de măsurile europene de combatere și descurajare a oricăror tentative de terorism”, se arată în comunicatul citat.

„În același timp, toleranța față de credințele religioase ale popoarelor trebuie să fie respectată și cultivată atât în presă cât și în discursurile publice”, mai transmite Președinția.

Două atacuri armate au avut loc în ultimele ore în capitala daneză. Sâmbătă după-amiaza, două persoane au deschis focul asupra centrului cultural Krudttønden din cartierul Østerbro, la Copenhaga, unde se desfăşura o dezbatere despre artă, blasfemie şi libertatea de exprimare. Un al doilea atac a avut loc în timpul nopții de sâmbătă spre duminică. Un bărbat, membru al comunităţii evreieşti, a fost împuşcat mortal după ce a deschis focul asupra unor poliţişti, în apropierea unei sinagogi.

La rândul său, ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, a postat pe Twitter un mesaj în care a declarat: „Condamnare fermă a atacurilor din Danemarca. Uniunea Europeană rămâne unită împotriva terorii şi extremismului. Suntem solidari cu Danemarca şi poporul danez”.

Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate atacurile teroriste din Danemarca, comise în cursul zilei de ieri, și transmite condoleanțe familiilor celor care și-au pierdut viața în urma acestora, potrivit unui comunicat de presă remis de MAE.

Ministerul afacerilor externe consideră că astfel de acte violente inacceptabile comise pe teritoriul Uniunii Europene constituie un atac la adresa valorilor europene fundamentale.

„Asemenea atacuri de o gravitate deosebită și lipsite de orice justificare ne întăresc și mai mult angajamentul de a lupta împotriva terorismului internațional și a extremismului.
În aceste momente dificile, exprim, în numele meu si al Ministerului Afacerilor Externe, solidaritatea față de Danemarca și poporul danez”, a declarat ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu.

Cookies