ARHIVA B365

Iohannis: Apartenenţa la NATO – valoroasă, dar trebuie să fim pregătiţi să ne apărăm şi noi ţara

Întrebat dacă este îngrijorat de războiul din estul Ucrainei în condiţiile în care Putin a declarat cu câteva luni în urmă că armata rusă ar putea ajunge în două zile la Bucureşti, preşedintele Klaus Iohannis a declarat, într-un interviu acordat revistei austriece Profil, că „politica lui Putin nu se potriveşte conceptului de convieţuire din Europa secolului 21”. „Ani de zile am crezut că problema războiului în Europa a fost rezolvată. Acest lucru este acum, din păcate, istorie”, a spus Iohannis, conform Mediafax.ro.

Preşedintele a reamintit faptul că s-a ajuns la un consens politic privind alocarea până în 2017 a 2% din PIB pentru apărare.

La observaţia jurnalistului privind faptul că este vorba de o sumă mare iar România are nevoie urgent de bani în alte domenii, Klaus Iohannis a replicat: „Nu există o altă cale. În imediata apropiere a unui conflict armat al cărui rezultat nu este sigur, nu poţi pur şi simplu să stai şi să te uiţi. Apartenenţa la NATO este foarte valorosă, dar într-o situaţie excepţională, sperăm ca ea să nu se întâmple, trebuie să fim pregătiţi să ne apărăm noi înşine ţara. Şi pentru asta trebuie să avem o armată bine pregătită şi echipată”.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button