ARHIVA B365

Iohannis: Am discutat de mai multe ori cu premierul pe tema salarizării demnitarilor

„În legătură cu tema salarizării demnitarilor, dezbătută în aceste zile, vreau ca lucrurile să fie foarte clare: în ultimele luni, am discutat de mai multe ori cu prim-ministrul această temă, la inițiativa acestuia. Subscriu ideii că remunerația demnitarilor trebuie să reflecte importanța lor în stat și că nu e posibil ca un ministru să aibă venituri mai mici decât proprii subordonați. Aceasta este o chestiune de principiu.
Înțeleg și reacția oamenilor care așteaptă performanță din partea demnitarilor, după cum cred că o asemenea măsură trebuie în timp corelată cu reașezarea întregului sistem de salarizare.
În rest, în ceea ce privește modalitățile de realizare a acestui principiu, ele revin în sarcina Guvernului și Parlamentului.
Nu pot să accept însă ideea că un Guvern adoptă în mod solidar o anumită decizie, iar apoi prim-ministrul își propune să revină asupra ei. Aceasta ar fi o lipsă de coerență a actului guvernamental, care pune sub semnul întrebării dacă România mai are sau nu Guvern funcțional”, a scris preşedintele Klaus Iohannis pe pagina personală de Facebook. 

Vicepremierul Gabriel Oprea susţine că premierul Ponta minte că nu a ştiut de proiectul de majorare a salariilor pentru demnitari, având în vedere faptul că liderul PSD a spus că abia miercuri a aflat de ordonanţa prin care se stabilea mărirea salariilor demnitarilor. 

Victor Ponta a răspuns imediat pe Facebook: „O precizare utila pt opinia publica – ” ultima discutie a mea cu Dl Iohannis a fost in ziua de 5 iunie cand mi-a cerut sa demisionez/ de atunci nu am mai vorbit niciodata despre niciun subiect!””

CITEŞTE ŞI Salarii majorate pentru demnitari. Oprea îl acuză pe Ponta de minciună: „Ideea a fost a lui”. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button