Iohannis: acuzațiile aduse lui Traian Băsescu sunt de o gravitate extraordinară

de:
19 iun. 2014
0 Afișari
Iohannis: acuzațiile aduse lui Traian Băsescu sunt de o gravitate extraordinară

„Acuzațiile care implică numele lui Traian Băsescu sunt de-a dreptul stupefiante. Personal, sunt de părere că aceste acuzații sunt de o gravitate extraordinară, sunt acuzații care merg în zona siguranței statului”, a spus Iohannis, înaintea unei reuniuni regionale a PNL.

El consideră că este obligatoriu ca instituțiile abilitate să cerceteze de urgență dacă acuzațiile sunt sau nu adevărate.

„Aceste lucruri nu sunt simple afirmații electorale, ci sunt chestiuni de interes de stat și opinia publică are dreptul să afle ce este acolo. De aceea, instituțiile statului sunt obligate să trateze această chestiune cu maximă urgență, cu maximă seriozitate”, a precizat Iohannis.

Președintele Traian Băsescu a declarat joi că nu a avut o discuție cu fratele său, Mircea Băsescu, cu privire la sprijinirea lui Anghel Sandu în ce privește procesele acestuia.

„Aș vrea să vă precizez că niciodată nu am avut cu fratele meu, Mircea Băsescu, vreo discuție cu privire la sprijinirea domnului Sandu Anghel în procesele pe care le avea”, a spus șeful statului, la Palatul Cotroceni.

El a făcut apel la orice polițist, procuror și judecător care a fost implicat în cazul condamnării lui Anghel Sandu să facă public dacă a existat vreo intervenție a sa „pe această scară a justiției și a deciziei justiției”.

„Proba că nu a existat o astfel de intervenție este chiar condamnarea (n.r. lui Anghel Sandu). Din câte știu dl Anghel a fost condamnat la ani grei de închisoare și asta arată, pe de-o parte, că nu a existat o intervenție, dar dacă ea ar fi putut exista eu fac un apel la polițiști, judecători, procurori care s-au ocupat de acest caz în cazul în care vreunul a primit vreo intervenție de la mine sau din partea mea să o spună public, din partea, nu intermediar. Vă garantez că nu a existat o astfel de intervenție”, a spus președintele Băsescu.

Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, a formulat o plângere penală împotriva lui Mircea Băsescu pentru trafic de influență, înșelăciune și inducerea în eroare a organelor judiciare în legătură cu dosarul în care el este acuzat de șantaj.

Avocatul acestuia, Pavel Abraham, a depus pe 13 iunie noi probe la dosar, audio și video, care l-ar incrimina pe Mircea Băsescu, acesta fiind acuzat de familia interlopului că ar fi primit sute de mii de euro ca să intervină pentru eliberarea din arest a lui Bercea Mondial.

Fiica și ginerele lui Bercea Mondial sunt cercetați de procurorii DNA — Serviciul teritorial Constanța după ce, la sfârșitul lunii mai, au fost prinși în flagrant în timp ce-l șantajau pe Mircea Băsescu, amenințându-l cu darea în vileag a unor pretinse fapte de corupție dacă nu le va da suma de 280.000 de euro.

Cookies