Iohannis a primit răspuns de la SRI pe Codul Silvic. A decis să nu-l dea în judecată pe Ponta

de:
21 mai 2015
0 Afișari
Iohannis a primit răspuns de la SRI pe Codul Silvic. A decis să nu-l dea în judecată pe Ponta

Iohannis a precizat că nu există vreo dovadă a traficului de influență, așa cum a susținut premierul. Șeful statului a mai completat că nu îl va da în judecată, scrie realitatea.net.

”Da, am primit. Nu există nicio dovadă, nici măcar un indiciu că s-ar fi făcut trafic de influenţă în chestiunea Codului Silvic. Cred că cei care au avut de tras învăţăminte, au tras. Nu îl voi acţiona în instanţă pe cei care au făcut declaraţiile, dat fiind că, între timp, într-un fel, şi-a cerut scuze”, a spus președintele. 

Iohannis a făcut și declarații despre summit-ul de la Riga.”Voi participa astăzi şi mâine la cel de-al patrulea Summit al Parteneriatului Estic organizat de Letonia. Ne dorim ca acest Summit să marcheze un moment important pentru consolidarea relaţiei UE cu statele din Est.  Mă refer aici la R. Moldova, Georgia şi Ucraina faţă de al căror parcurs european România este direct interesată. Summit-ul e important pentru că se desfăşoară într-un climat regional de securitate mai complex decât cel de la Vilnius. Vom face o evaluare a progreselor de la ultimul Summit, e de aşteptat să reconfirme impactul pozitiv al Parteneriatului Estic. Angajamentul nostru pentru Parteneriatul Estic trebuie reconfirmat. Se va ţine cont şi de nivelul la care a avansat în relaţia cu UE fiecare dintre cei şase parteneri. La Riga voi susţine principiul diferenţierii în funcţie de meritele proprii ale fiecărui partener.(..) La Riga voi sustine meritele diferențierii, in functie de evolutia celor 7 state. Angajamentul este necesar, avem nevoie de aun ganahament trebuie sa se tina cint de faptul ca acordurile de asdociere nu prezinta obicetivul final al cooperarii cu uniunea europeana”.  

 

Cookies