BAZAR

Iohannis a conferit Teatrului Masca Ordinul „Meritul Cultural”, în grad de Ofițer

Ordinul „Meritul Cultural” – „Arta spectacolului”, în grad de Ofițer, a fost conferit de preşedintele Klaus Iohannis Teatrului Masca din București cu ocazia sărbătoririi a 25 de ani de la înființare. Decorarea a fost făcută la propunerea ministrului Culturii, Ionuț Vulpescu, potrivit realitatea.net.

„Meritul Cultural” a fost conferit Teatrului Masca „în semn de înaltă apreciere pentru dăruirea și talentul puse în slujba artei dramatice, potrivit Administrației Prezidențiale. Distincția vine ca o recunoaștere oficială a faptului că teatrul condus cu multă abnegație de actorul și regizorul Mihai Mălaimare s-a impus, atât în țară cât și în străinătate, drept un veritabil ambasador al culturii românești”.

De asemenea, cu ocazia sărbătoririi a 45 de ani de la înființare, „în semn de apreciere pentru contribuția determinantă la promovarea culturii și limbilor minorităților naționale, precum și pentru facilitarea interacțiunii acestora cu cultura și limba română, impunând schimbul de idei și acceptarea valorilor celuilalt drept premisă a bunei conviețuiri în cadrul Cetății”, Klaus Iohannis a acordat Ordinul „Meritul Cultural” – „Promovarea culturii”, în grad de Cavaler, Editurii Kriterion.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button