Iohannis a cerut stenograma şedinţei CSM în care a fost audiat Horodniceanu, pentru şefia DIICOT

de:
11 mai 2015
0 Afișari
Iohannis a cerut stenograma şedinţei CSM în care a fost audiat Horodniceanu, pentru şefia DIICOT

Preşedintele Klaus Iohannis vrea să mai analizeze propunerea lui Robert Cazanciuc, privind numirea lui Daniel Horodniceanu la şefia DIICOT, anunţă Realitatea TV.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Administraţia Prezidenţială, propunerea de numire în funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a lui procuror Daniel-Constantin Horodniceanu a fost înaintată de ministrul Justiţiei.

În acelaşi comunicat se mai precizează că şeful statului a cerut CSM stenograma şedinţei în care a fost audiat Daniel Horodniceanu pentru şefia DIICOT.

„Prin adresa nr. 3/23548/05.05.2015, ministrul Justiţiei, domnul Robert Marius Cazanciuc, a înaintat Preşedintelui României propunerea de numire în funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a domnului procuror Daniel-Constantin Horodniceanu, însoțită de avizul Consiliului Superior al Magistraturii.

În vederea exercitării prerogativelor de numire în funcție a procurorului-șef al DIICOT, prevăzute de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Președintele României a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, spre consultare, stenograma şedinţei Secţiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, din data de 04 mai 2015, şedinţă în care a fost intervievat candidatul propus de ministrul Justiţiei, precum şi documentele care au fost avute în vedere la adoptarea Hotărârii nr. 192/04.05.2015 a Secţiei pentru procurori, prin care a fost avizată această propunere”, se precizează în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Cookies