ARHIVA B365

Ioana Băsescu are calitatea de martor în dosarul Nana. 11 suspecți, cercetați în dosar

„Vă comunicăm următoarele: În cauza la care faceți referire, se efectuează cercetări față de suspecții Niculae Tudorita, Dobre Gheorghe, Decu Florian, Dobre Marian, Neagu Marius Gelu, Stolea Georgica, Manea Constantin, Preda Simona Alina, Preda Vasilica, Enciu Domnica si Negoita Daniela sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, fals în inscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, conflict de interese, abuz în serviciu și spălare a banilor. Ioana Băsescu are calitatea de martor în cauză, calitate în care a și fost audiată la data de 2 octombrie 2014. Procurorii au dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului penal asupra terenurilor, care au făcut obiectul retrocedărilor, apreciate ca fiind ilegale, în suprafață totală de 735 hectare”, se precizează în documentul remis HotNews.ro.

Tribunalul Călărași a respins, joi seară, contestația depusă de Ioana Băsescu, împotriva măsurii asiguratorii dispuse de procurori, asupra terenului din comuna Nana. Procurorii au dispus sechestru pe 147 de titluri de proprietate, printre care și terenul fiicei fostului președinte, Traian Băsescu, anunța TVR 2. Procurorii susțin că s-au comis ilegalități în momentul comasării a peste 200 de ha de teren.

Potrivit contractelor de vânzare-cumpărare, societatea Berfige, de la care familia Băsescu a cumpărat aceste terenuri, a plătit pentru cele 35 de parcele de 290, 41 hectare achiziționate, în perioada 2009-2010, suma de 3,43 milioane lei. În 2013, terenul în suprafață de 290,41 hectare a fost vândut de către societatea Berfige SRL, pentru suma de 5,84 milioane lei.

Fiica cea mare a președintelui, Ioana Băsescu, a confirmat, în noiembrie 2013, pentru Hotnews.ro, că a cumpărat terenul ca pe o investiție.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button