ARHIVA B365

DAN ȘOVA A DEMISIONAT de la Ministerul Transporturilor. Ponta: Îl voi propune pe Ioan Rus ministru

UPDATE. „Îl voi propune pe Ioan Rus ministru al Transporturilor. Am fost mulţumit de activitatea lui Şova la Transporturi, dar vrea să se implice în campanie, va fi purtătorul de cuvânt al PSD. După noiembrie, poate reveni ca membru al Cabinetului”, a declarat Victor Ponta, conform Realitatea TV.

În cadrul unei conferinţe de presă de miercuri, Dan Şova a anunţat că, înainte cu 4 luni de alegerile prezidenţiale din România, doreşte să se retragă din Ministerul Transporturilor şi din Guvernul României pentru a se ocupa exclusiv de campania pentru prezidenţiale.

„În aceste patru luni, dorim să reuşim să aducem un om tânăr, un camarad care să-şi asume un proiect diferit pentru România în ultimii ani”, a declarat Şova. Presa a speculat că Şova se va ocupa de campania electorală pentru Victor Ponta la prezidenţiale. 

„l-am informat pe premier că nu pot să rămân în fruntea acestui minister greu şi să fiu totodată şi avangarda campaniei electorale care urmează”, a menţionat Şova precizând că până pe data de 16 noiembrie se va dedica în exclusivitate acestui proiect electoral. 

Conform lui Şova, ministrul Transporturilor va preda mandatul în zilele ce urmează. 

Dan Șova ar urma să fie înlocuit din funcția de ministru al Transporturilor, iar în locul său să vină IOAN RUS, de la Cluj, conform surselor politice de la Cluj citate de presă. 

Dan Șova ar urma să fie schimbat la Ministerul Transporturilor.

Subiectul remanierii lui Dan Șova este discutat de câteva zile în interiorul PSD, relatează Digi 24. Înlocuirea ar fi cerută de o parte din colegii săi social-democraţi care se arată nemulţumiţi de prestaţia slabă a ministrului. Concret, aceştia i-ar reproşa lui Dan Şova întârzierea construcţiei autostrăzii Comarnic-Braşov, dar şi impresia proastă pe care ar fi lăsat-o în timpul negocierilor cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, ca și foarte proasta absorbție a fondurilor europene.

Dan Șova va susține o conferință de presă la ministerul Transporturilor la ora 15:00.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button