ARHIVA B365

Ioan Rus a depus jurământul la Cotroceni, miercuri. Prima întâlnire Ponta-Băsescu, după scandal

Noul ministru al Transporturilor, Ioan Rus, a depus jurământul de învestitură, miercuri seară, la Cotroceni, în Salonul Ambasadorilor, în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu, a premierului Victor Ponta, a ministrului de Interne şi a unor consilieri din Administraţia Prezidenţială, scrie realitatea.net.

Rus a citit jurământul şi apoi a dat mâna cu preşedintele Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a ţinut un scurs discurs.

„Aş vrea să vă atenţionez că mergeţi într-un minister cu probleme. Acolo, ar trebui să fiţi atent în mode deosebit la premizele de contractare a Autostrăzii Comarnic – Braşov. Din informaţiile mele, deja s-au produs acte de corupţie. De asemenea, s-au contractat studii de fezabilitate de circa 50 de milioane de euro care nu vor mai fi valabile, mare parte din ele, în doi ani. Dar s-au găsit nişte firme cărora să li se facă cadouri. Am rugămintea să verificaţi cu atenţie lucrurile acestea înainte de a vă asuma derularea mandatului. Cu Loteria nu sunteţi dumneavoastră şi nici cu banii de la Rompetrol, dar poate vă uitaţi la colegii din Guvern. Vă mulţumesc şi vă urez succes”, a spus Băsescu.

Dan Șova a anunțat marți că demisionează din Guvern, din funcția de ministru al Transporturilor, singurul motiv pentru această decizie, fiind, conform declarațiilor sale, dorința de a se afla în prima linie a campaniei electorale pentru președinție, unde vrea să aducă „un om tânăr, un camarad”. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button