Ioan Niculae răspunde acuzațiilor conform cărora ar fi dat mită Alinei Bica

de:
16 dec. 2014
0 Afișari
Ioan Niculae răspunde acuzațiilor conform cărora ar fi dat mită Alinei Bica

Omul de afaceri Ioan Niculae neaga ca i-ar fi dat mita 3,5 milioane euro fostului procuror sef al DIICOT, Alina Bica, pentru tergiversarea unui dosar.

„Nu am cunoscut-o, nu am luat legatura cu doamna Alina Bica, nici direct si nici prin intermediari si nu i-am dat suma de 3,5 milioane euro pentru tergiversarea dosarului ‘Romgaz'”, a declarat intr-un comunicat proprietarul grupului InterAgro.

El sustine ca publicarea informatiilor privind presupusa mita urmareste discreditarea sa, „ca persoana si ca om de afaceri”

„In dosarul ‘Romgaz’ m-am prezentat in fata organelor de cercetare penala, respectiv in fata procurorilor de caz, ori de cate ori am fost chemat, insotit de fiecare data de avocatii mei, iar toate apararile pe care mi le-am facut in aceasta cauza au fost si sunt in conformitate cu legea penala.

Dosarul este unul complex, care presupune o ampla cercetare judiciara, de lunga durata, inclusiv realizarea unei expertize contabile, ceea ce face lipsita de orice logica presupusa mea incercare de a da bani procurorul sef al DIICOT, pentru tergiversarea acestuia, pana la implinirea termenului de prescriptie.

Precizez ca, potrivit Codului Penal, termenul de prescriptie la infractiunea de subminare a economiei nationale este de 30 de ani, fiind practic imposibil ca un dosar sa fie intarziat atat timp. Cred ca multi dintre cei suspectati in acest dosar nu ar mai fi in viata peste 30 de ani”, a spus Niculae.

El a mai afirmat ca nu a fost audiat niciodata in noul dosar si nu i s-a adus la cunostiinta vreo invinuire.

Cookies