ȘTIRI

Invitaţi special la Festivalul Internațional de Film București. Cine face parte din juriu

Printre ceilalți invitați de marcă ai festivalului se numara regizorul Sebastian Lelio, care va prezenta filmul său, Gloria, premiat la Berlin 2013, și Brontis Jodorowski, fiul cel mare al celebrului Alejandro Jodorowski, care va prezenta proiecția specială cu La danza de la realidad, primul film regizat de tatăl său după o pauză de 23 de ani, proiectat în premieră în România și în care joacă rolul principal.

Juriul celei de-a 10-a ediții a București IFF este format din Elena Christodoulidou, președinte al SEE (Sud-Est Cinema Network), Stephen Locke, membru FIPRESCI și fost selecționer al Festivalului de la Berlin, Antonis Papadopoulos, Director Artistic al Festivalului de Scurtmetraj de la Drama și regizorii Miroslav Momcilovic (Serbia), Iulia Rugină, dublu premiată la ediția de anul trecut, și Constantin Popescu, dublu premiat la ediția din 2010 a festivalului.

Pentru al patrulea an consecutiv, festivalul va avea şi un juriu al criticii, compus de această dată din Ileana Bîrsan, Cristi Luca și Cristi Mărculescu.

La această ediție aniversară va exista, în premieră, și un juriu de tineri cinefili, format din Teona Galgoțiu, Matei Gaginsky și Marc Solomon.

Cei 11 jurați vor premia cele mai bune producții din competiție – în ultima secundă, în urma unor negocieri intense, celor nouă filme deja anunțate (http://b-iff.ro/noua-filme-in-competitia-bucuresti-iff-2014/) li s-a alăturat un al zecelea. Este vorba de O zi din viața lui Nick Cave / 20.000 Days on Earth (regizat de Iain Forsyth și Jane Pollard și co-scris de Cave), probabil „docu-fiction-ul” eveniment al anului (și nu numai pentru fani), dublu premiat la Sundance 2014 (pentru regie și montaj) și prezentat la București în premieră absolută, într-o proiecție unică, a doua din Europa după cea din februarie, de la Berlin, și simultan cu premiera de la New York.

Cea de-a 10-a ediție a Festivalului Internațional de Film București, cel mai vechi festival competitiv din Capitală destinat exclusiv filmului de lung-metraj, va avea loc în perioada 26 martie – 2 aprilie 2014, la Cinema Studio, NCRR – Studioul Horia Bernea, sala Elvira Popescu și Institutul Cervantes.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button