Investiții record în piața imobiliară din România

de:
27 sept. 2019
1 Afișari
Investiții record în piața imobiliară din România

Terenul care a făcut obiectul tranzacției se află în centrul Bucureștiului și are o suprafață de 5.000 mp, în zona Casa Manu Victoriei. Strabag a plătit 12 milioane de euro și intenționează să ridice aici un ansamblu rezidențial premium. Astfel, compania a plătit nu mai puțin de 2.400 euro/mp, o valoare record pentru sectorul imobiliar din România.

A doua tranzacție din punct de vedere al costurilor aparține One United Properties. Dezvoltatorul imobiliar a achiziționat un teren de 3.000 mp din zona Grigore Gafencu cu cu 2.4 milioane euro (800 euro/mp). La ca și Strabag, One United Properties va folosi suprafața pentru ridica un ansamblu rezidențial nou.

Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, în prima jumătate a anului 2019, la nivel național, au fost date în folosință 27.204 locuințe noi. Față de perioada similară a anului 2018, numărul locuințelor noi este în creștere cu peste 15%.

Potrivit INS, în prima parte a anului 2019, pe medii de rezidență, cele mai multe locuințe au fost construite în mediul urban, circa 60%. Totodată, a crescut atât numărul locuinţelor realizate din fonduri private cât şi cele din fonduri publice.

Piața imobiliarelor din capitală, dar nu numai, este în continuă dezvoltare. Aici poți vedea lista cu ansamblurile rezidențiale ce urmează să fie date în folosință în cursul anului 2020.

Din punct de vedere al suprafeței, cea mai mare tranzacție din România a fost efectuată la Craiova. Compania NEPI Rockcastle a achiziționat 120.000 mp de teren cu o sumă de 20 de milioane de euro.

Cel mai mare proiect real estate din România, la Timișoara

 La sfârșitul lunii august a fost inaugurat și cel mai mare proiect real estate din afara Bucureștiului. Situat în Timișoara, Iulius Town este un proiect amplu format din 450 de magazine, spații de birouri, un cinematograf cu 12 săli, centru de fitness cu piscină semiolimpică, grădiniță, școală primară, hub medical, restaurante, cafenele și o galerie de artă murală.

 „Iulius Town va reprezenta principala atracție de business, shopping şi loisir din vestul ţării. În ansamblul mixt se lucrează la cel de-al patrulea imobil office, care va fi cea mai înaltă clădire din România (155 metri, 27 de etaje), la noile spaţii de retail, la amenajarea parcului, la o nouă parcare subterană şi la un tunel auto, care va fluidiza traficul din întregul areal”, transmit reprezentanții Iulius Town.

Orașul de pe Bega este într-o proces continuu dezvoltare în sectorul imobiliar. În acest an au fost date în folosință noi ansambluri rezidențiale, iar altele se află în plin proces de construcție. În acest an, Complex City of Mara a dat în folosință noi locuințe, iar anul viitor urmează să fie finalizate altele. Mai multe detalii despre Complex City of Mara puteți afla pe Korter.ro sau la următorul link.

Într-o situație similară se află și Complex Isho din Timișoara, situat pe bulevardul Take Ionescu. Detalii, prețuri și schițe ale apartamentelor disponibile în acesta puteți găsi pe site-ul de imobiliare Korter.

Pentru a afla o ofertă detaliată cu cele mai noi anunțuri de vânzare și chirii locuințe din România, accesează site-ul Flatfy.ro, aici.

Cookies