Investiții de 19 milioane de lei pentru realizarea Piaţetei Favorit. Modificări importante în Drumul Taberei propuse de Ciprian Ciucu | VIDEO 

03 sept. 2021
628 Afișari
Investiții de 19 milioane de lei pentru realizarea Piaţetei Favorit. Modificări importante în Drumul Taberei propuse de Ciprian Ciucu | VIDEO 

Un proiect aflat pe masa consilierulor locali din Sectorul 6 propune investiții de 19 milioane de lei cu TVA pentru realizarea Piaţetei Favorit din Drumul Taberei. Ciprian Cicu anunțase proiectul de luni de zile într-o postare de pe pagina sa de Facebook.

Zona Favorit din Drumul Taberei va fi schimbată complet după o investiție de aproape 4 milioane de euro cu TVA, adică vreo 19 milioane de lei, conform unui proiect de hotărâre pus în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Sectorului 6.

Investiția în zona Favorit ar dura doi ani de zile

Mai mult, proiectul arată că ar fi gata în doi ani de zile, documentul aprobă indicatorii tehnico-economici pentru piaţeta ce ar fi gata în zona Favorit în 24 de luni.

Nota de fundamentare la proiectul respectiv spune că zona Favorit este emblematică pentru Sectorul 6 datorită fostului Cinema Favorit. Acesta era unul dintre cele mai mari cinematografe din București și avea un număr imens de utilizatori, mai ales în perioada comunistă. Spaţiul urban adiacent acestei clădiri cu funcţiune publică a fost realizată o amenajare urbană caracteristică anilor 1960, însă odată cu încetarea activităţii cinematografului şi zona a devenit un spaţiu urban neglijat, mai spun inițiatorii proiectului.

Se construiește deja un centru cultural în zona Favorit

În prezent, aproape de această zonă se construieşte un centru cultural european pe amplasamentul fostului cinematograf, o clădire publică cu un aspect hi-tech şi un obiect de arhitectură care să populeze teritoriul urban ca un element de reper, iar investiţia care se doreşte a fi realizată în Piaţeta Favorit are ca scop principal reamenajarea zonei şi crearea unor oportunităţi de relaxare pentru cetăţenii Sectorului 6, e mai arată în acest proiect pus în dezbatere publică.

Inițiatorii mai spun că astfel, zona Favorit din Drumul Taberei ar urma să capete o nouă față.

Ciucu anunța proiectul de acum câteva luni

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a prezentat acum câteva luni o randare 3D despre cum ar putea arăta Piațeta Favorit.

„Piațeta FAVORIT, VERSIUNEA 1.0. Este un prim concept. Nu este bătut în cuie, vreau să știți de acest proiect și să-l îmbunătățim împreună. Tema de proiectare: piațetă cu funcționalități multiple, centru de cartier, pretabilă pentru evenimente și promenadă, ex. târgușor de Crăciun, cinema de artă în aer liber, urmărire competiții sportive, food fest, etc”, spunea în iulie primarul Ciucu.

Ciucu mai spunea că atuala parcare din fața Cinematografului dispare, tocmai pentru a măria piațeta și a pune mai bine în valoare viitorul Centru Cultural și pentru a da mai multe funcționalități întregii arii.

Legat de Centrul Cultural Favorit, primarul Sectorului 6 a spus că lucrările trenează de ani buni și că există o problemă cu suma contractului pe care s-a semnat după licitație.

Cookies