FIT CITY

Investiţii de 1,3 milioane de euro în secţiile ATI din Bucureşti. VEZI ÎN CARE SPITALE

Ministrul Sănătăţi, Cseke Attila, a aprobat, printr-un Ordin de ministru, demararea Programului pentru reabilitarea secţiilor de anestezie şi terapie intensivă din mai multe spitale publice aflate, atât în reţeaua Ministerului Sănătăţii, cât şi cea a autorităţilor administraţiei publice locale. În total 41 de unităţi sanitare din ţară vor fi finanţate, dintre care şase din Capitală.

“Am declarat că priorităţile anului acesta pentru investiţii sunt în domeniile oncologie şi terapie intensivă. După ce am alocat peste 150 milioane de lei pentruprogramul de investiţii în secţiile şi centrele de oncologie din ţară, acum suntem în măsură să începem programul de investiţii în secţiile de ATI din mai multe spitale”, a declarat Cseke Attila, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Cele mai multe fonduri vor primi Institutul Oncologic Prof. dr. Alexandru Trestioreanu (2.000.000 lei), Spitalul Clinic Universitar de Urgenţă Bucureşti (1.000.000 lei) şi Institutul de Fonoaudiologie şi Chirurgie Funcţională ORL “Prof dr. Hociotă” Bucureşti (1.000.000 lei).

În Bucureşti, au mai primit bani, Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca (700.000 lei), Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arşi (400.000 lei), precum şi Institutul Naţional de Endocrinologie „C.I.Parhon” (400.000 lei).

Acţiunile care trebuie derulate de către spitale pentru modernizarea şi reabilitarea secţiilor ATI vor fi stabilite de către unităţile sanitare.

În vederea cunoaşterii permanente a stadiului în care se derulează programul, s-a instituit un sistem lunar de raportare, prin care spitalele, indiferent de subordonare vor raporta rezultatele obţinute în luna anterioară, prin intermediul direcţiilor de sănătate publică.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button