ARHIVA B365

Investiție privată de peste 50 de milioane de euro, în Sectorul 4

„Unul din principalele obiective ale Primăriei și Consiliului Local ale Sectorului 4 este să reducă decalajul uriaș între Nord și Sud și să încurajeze cât mai mult activitatea economică, în această zonă admninistrativă a Capitalei. Iar în ultimele luni pot spune că am reușit să facem pași uriași în această direcție. A fost aprobat un Plan Urbanistic Zonal, care va ajuta enorm dezvoltarea Sectorului 4, se lucrează intens la proiectele de lărgire a șoselelor, la două benzi pe sens, așa cum se întâmplă și aici, pe Șoseaua Berceni, iar în această perioadă este în lucru studiul de fezabilitate privind prelungirea Magistralei 2 de metrou Pipera-Berceni, cu încă o stație. Linia de suprafață îi va ajuta pe cei care lucrează în această zonă ori o tranzitează – inclusiv pe cei 250 de angajați ai Canpack – să ajungă la serviciu, sau acasă. Este vorba de un proiect de aproximativ 2,5 milioane de euro pe care ni l-am asumat și îl vom realiza din bugetul local”, a declarat Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, la inaugurarea noii linii de producție.

Potrivit edilului, mii de bucureșteni și de locuitori ai Comunei Berceni trec zilnic pe Șoseaua Berceni, iar linia de metrou va ajuta foarte mult la fluidizarea traficului, având în vedere faptul că în imediata apropiere a stației va fi amenajată și o parcare de tip „park and ride”. În anii următori, conform proiectelor Metrorex, linia va mai fi prelungită și în afara Bucureștiului, până în Comuna Berceni.
Prin investiția inaugurată, azi, Canpack, unicul producător de doze din aluminiu de la noi din țară, își va dubla capacitatea de producție, putând realiza până la 1,55 de miliarde de doze pe an, atât pentru clienții interni, cât și pentru export.
„Este genial faptul că Primăria Sectorului 4 a lărgit această șosea la două benzi de circulație pe sens, având în vedere că la noi intră și ies, zilnic, circa 150 de camioane de marfă pe zi”, a declarat directorul general al CANPACK România, Cristian Cornea.

CANPACK Romania, parte a CANPACK Group din Polonia, demonstrează în forță angajamentul său pentru sustenabilitate, concentrându-și atenția pe reducerea impactului operațiunilor sale asupra mediului și asupra comunităților în care operează.

Autoritățile locale ale Sectorului 4 și-au exprimat intenția de a colabora cu CANPACK, pentru realizarea unui proiect de colectare selectivă a dozelor de aluminiu și a sticlei, în acest sens, Primarul Daniel Băluță declarând: „Devine vitală implicarea autorităților în strategiile de protecție a mediului și suntem bucuroși că am găsit un real partener de dialog în domnul Cristian Cornea, directorul general al CANPACK România, pentru realizarea acestui proiect de colectare selectivă”.
Fabrica din București acordă o atenție deosebită reciclării și conservării apei, a energiei și a materiilor prime. În România grupul CANPACK procesează și reciclează peste 4,000 de tone de doze goale de băuturi, cu alte cuvinte circa 50% din totalul de doze de băuturi folosite în România, sau în jur de 23 % din totalul ambalajelor de aluminiu folosite în România.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button