VREMEA

Investiţie de un miliard de euro în centrul Capitalei, abandonată

Statul a reuşit să încâlcească aşa de tare circuitul birocratic, încât nu s-a mai făcut nimic, scriu jurnaliştii de la Romania Liberă. Terenul de peste 10 hectare din centrul Bucureştiului, în zona Unirii, zace părăsit, fiind astăzi folosit doar de gunoierii de ocazie. Pe acel loc ar fi trebuit să răsară un centru comercial, hotel, clădiri de birouri şi rezidenţiale. Şansele ca obiectivul să se mai realizeze tind definitiv spre zero, după ce parteneriatul public-privat pentru realizarea investiţiei a eşuat.

Autorităţile au încercat să aprobe parteneriatul printr-o ordonanţă de urgenţă şi apoi printr-o hotărâre de Guvern, dar diferite ministere nu au fost de acord cu conţinutul acestor acte şi au cerut în mod repetat modificarea lor. „Acordul de proiect a expirat la 30 iunie 2008, iar în prezent terenul aferent fostului proiect Esplanada se află încă în proprietatea privată a statului şi în administrarea Ministerului Dezvoltării„, susţin responsabilii de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

La începutul mandatului actualului primar general Sorin Oprescu s-a discutat despre amenajarea unui parc pe terenul respectiv, dar totul a rămas la stadiul de idee.

Și lucrările la Casa Radio-Dâmboviţa Center, proiect estimat de această dată la peste 700 milioane euro, au fost oprite, după ce Primăria Sectorului 1 a atacat în instanţă planul urbanistic zonal. Acolo ar urma să fie construite o roată uriaşă din care să poată fi admirat Bucureştiul de sus, fântâni multicolore şi zgârie-nori care să găzduiască un cazinou, multe magazine şi locuri de distracţie.

Sursa: Romania Liberă


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button