Investigația BrainMap și terapia Neurofeedback Plus – ce sunt și când sunt recomandate? (P)

21 sept. 2023
60 Afișari
Investigația BrainMap și terapia Neurofeedback Plus - ce sunt și când sunt recomandate? (P)
Sursă foto: Adobe Stock

Creierul este cel mai complex organ din organism. Este responsabil pentru tot ceea ce faci, gândești și simți. Dar ce se întâmplă atunci când nu funcționează așa cum ar trebui? Atunci când te confrunți cu probleme de concentrare, învățare, memorie, emoții sau comportament, este posibil ca creierul să nu fie în formă maximă. Investigația BrainMap și terapia Neurofeedback Plus sunt două terapii care pot ajuta la îmbunătățirea funcționării acestui organ. Află ce reprezintă fiecare, când sunt recomandate și cum pot fi utile în diferite contexte.

Ce este investigația BrainMap?

Creierul este ca un vast teritoriu, cu zone și căi care influențează totul, de la gânduri la emoții și acțiuni. Dar cum poți să înțelegi ce se întâmplă cu adevărat acolo? Investigând creierul în toată profunzimea lui. Investigația BrainMap este ca o hartă a creierului, realizată prin tehnici moderne de scanare. Această hartă detaliată arată cum funcționează creierul, zonele care sunt mai active și cum comunică acestea între ele. Este ca și cum ai descoperi un univers nou, cu legi și conexiuni fascinante.

De ce este BrainMap atât de importantă?

BrainMap ajută la diagnosticarea cu precizie a diferitelor tulburări cognitive și emoționale. Poate identifica zonele creierului care sunt implicate în anxietate, depresie, ADHD sau alte afecțiuni. Cu ajutorul acesteia, specialiștii pot personaliza terapia pentru fiecare individ în parte. Poți beneficia de un plan de tratament adaptat nevoilor și particularităților creierului tău. Permite monitorizarea progresului în timpul terapiei. Practic, poți vedea cum evoluezi și cum se schimbă activitatea creierului tău pe măsură ce avansezi în tratament. Alege investigatia BrainMap pentru a-ți antrena creierul astfel încât să funcționeze mai bine.

Ce este Neurofeedback?

Neurofeedback Plus este ca un program de antrenament pentru creier. Este un tip de terapie care folosește feedback-ul vizual sau auditiv pentru a ajuta creierul să-și regleze activitatea. Cu ajutorul informațiilor obținute din BrainMap, terapia este personalizată pentru a viza zonele creierului care necesită îmbunătățire. În cadrul procedurii, pot fi alese tehnici de intervenţie terapeutică şi de reglare cerebrală prin antrenament, fotobiomodulația, coerență inimă creier, jucării de pluș vibrotactile, tehnologia VT sau homeopatie.

Când este recomandată terapia Neurofeedback Plus?

Acoperind un spectru larg de afecțiuni, terapia este recomandată în diferite situații. Persoanele cu ADHD pot beneficia semnificativ de pe urma Neurofeedback pentru a-și regla atenția și comportamentul. Poate ajuta la reglarea activității creierului asociate cu stările anxioase și depresive, oferind o cale spre echilibru mental. Persoanele cu insomnie sau stres cronic pot beneficia și ele de această procedură pentru a-și regla ritmurile cerebrale și a obține un somn odihnitor.

Per ansamblu, atât investigația BrainMap, cât și terapia Neurofeedback Plus sunt non-invazive și pot fi recomandate dacă te confrunți cu oricare dintre următoarele probleme:

  • probleme de concentrare, învățare, memorie, emoții sau comportament;
  • tulburări de atenție și concentrare;
  • tulburări de învățare;
  • tulburări de memorie;
  • tulburări de dispoziție;
  • tulburări de comportament;
  • afecțiuni neurologice.

Investigația BrainMap și terapia Neurofeedback Plus reprezintă o călătorie în lumea fascinantă a creierului uman. Fiecare creier este unic, iar aceste tehnologii ne ajută să descoperim și să valorificăm această unicitate în beneficiul nostru. Așadar, dacă simți că ai nevoie de o călătorie către o mai bună înțelegere a propriului creier și a stării tale mentale, nu ezita să încerci aceste tehnologii uimitoare. E o călătorie care merită fiecare moment și îți poate schimba felul în care vezi lumea din jurul tău și trăiești.

Cookies